KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Pēdējo dienu plūdu briesmas

Bībeles un kristīgās literatūras studija C
Maijs 2018
 
Nams, kas celts uz klints
24. Tāpēc ikviens, kas šos Manus vārdus dzird un dara, pielīdzināms gudram vīram, kas savu namu cēlis uz klints.
25. Kad stiprs lietus lija un straumes nāca un vēji pūta un gāzās šim namam virsū, nams tomēr nesabruka; jo tas bija celts uz klints.
26. Un ikviens, kas šos Manus vārdus dzird un nedara, pielīdzināms ģeķim, kas savu namu cēlis uz smiltīm.
27. Kad stiprs lietus lija un straumes nāca un vēji pūta un gāzās namam virsū, tad tas sabruka; un posts bija liels. (Mt.7)
Jēzus brīdina par pēdējo dienu plūdiem, kas nāks pār Dieva tautu. Gaidāmas pārbaudījumu vētras, nepatikšanu lietavas un plūdiem līdzīgi dēmoniski uzbrukumi.
 
Plūdi no elles dziļumiem
12. Vai zemei un jūrai! Jo velns nonācis pie jums lielās dusmās, zinādams, ka tam maz laika atlicis.
13. Pūķis [...] sāka vajāt sievu, kas bija dzemdējusi puisēnu.
15. Un čūska izlaida no savas mutes ūdeni kā upi sievai [draudzei] pakaļ, lai to aizpludinātu. (Atkl.12)
3. Viļņu kalni cēlās, ak, Kungs, tie krāca un plīsa, tie šņāks arvienu vēl jo stipri. (Ps.93)
Šī vētra visā niknumā nāk pār mums, ikvienā tautā, un kļūst arvien stiprāka. Jo vairāk jūs mīlat Jēzu un no sirds Viņam sekojat, jo negantāk ar grūtību vētru sātans jums metas virsū. Jūsu mājai, darbam, laulībai un bērniem, jūsu attiecībām. Neizskaidrojamas nesaskaņas un negaidītas ekonomiskas grūtības – tie ir pārdabīgi plūdi, kas nāk no elles dziļumiem. Lai Dieva tautu iedzītu bailēs un izmisumā.
17. Tad Mana bardzība iedegsies pret viņiem tai dienā, un Es tos atstāšu un paslēpšu Savu vaigu no viņiem, un tie tiks aprīti, un daudz ļaunuma un daudz bēdu nāks pār viņiem; un tad viņi sacīs tanī dienā: vai ne tādēļ nācis šis ļaunums, ka nav mana Dieva manī? (5.M.31)
12. Cik tālu ir rīti no vakariem, tik tālu Viņš atliek mūsu pārkāpumus nost no mums;
13. kā tēvs apžēlojas par bērniem, tā Tas Kungs apžēlojas par tiem, kas Viņu bīstas. (Ps.103)
Vispirms jāuzzin, vai bēdas un ciešanas nav nākušas mūsu pašu vainas dēļ, vai plūdu cēlonis nav pašu sacelšanās pret Dievu. Katrā gadījumā vissvarīgākais ir steigties pie Viņa, mūsu stiprās klints.
 
Dievs ir mūsu patvērums
2. Dievs ir mūsu patvērums un stiprums, tiešām spēcīgs palīgs bēdu laikā.
3. Tāpēc mēs nebīstamies, kaut arī zeme zustu un kalni pašā jūras vidū nogrimtu.
4. Lai jūras ūdeņi krāc, lai ceļas viļņi, un lai no bangu trakošanas visi kalni dreb. Tas Kungs Cebaots ir pie mums, mūsu stiprā pils ir Jēkaba Dievs! (Ps.46)
4. Kopš mūžīgiem laikiem nav dzirdēts un piedzīvots, neviena acs to nav redzējusi, ka bez Tevis būtu vēl kāds cits Dievs, kas tā palīdz tiem, kas paļaujas uz viņu. (Jes.64)
9. Bet tā ir, kā rakstīts: ko acs nav redzējusi un auss nav dzirdējusi un kas neviena cilvēka sirdī nav nācis, to Dievs ir sagatavojis tiem, kas Viņu mīl. -
10. Mums Dievs to ir atklājis ar Savu Garu, jo Gars izdibina visas lietas, arī Dieva dziļumus. (1.Kor.2)
3. Mums jau Viņa dievišķais spēks ir dāvinājis visu, kas vajadzīgs dzīvībai un dievbijībai Tā atziņā, kas mūs ir aicinājis ar Savu godību un spēku. (2.Pēt.1)
45. Viņš liek Savai saulei uzlēkt pār ļauniem un labiem un liek lietum līt pār taisniem un netaisniem. (Mt.5)
Mums ir doti bagātīgi, godības pilni apsolījumi, kas dāvā mieru un prieku. Arī tad, ja sāpes un grūtības sniedzas pāri galvai, Dievs mūsos šai laikā kaut ko izmaina.
 
Mums ir vieta, kur atpūsties
28. Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt.
29. Ņemiet uz sevi Manu jūgu, mācaities no Manis, jo Es esmu lēnprātīgs un no sirds pazemīgs; tad jūs atradīsit atvieglojumu savām dvēselēm. (Mt.11)
27. Mieru Es jums atstāju, Savu mieru Es jums dodu; ne kā pasaule dod, Es jums dodu. Jūsu sirdis lai neiztrūkstas un neizbīstas. (Jņ.14)
Mums ir vieta, kur atpūsties. Mums ir Kāds, ar ko parunāties, kam atklāt savu sirdi. Ja mana ticība ir celta uz Klints, es varu ik dienas no sirds meklēt Viņu un atdot visas savas problēmas Jēzum. Viņa miers ļauj mums pacelties pāri šiem plūdiem.
5. Tā saka Tas Kungs: "Nolādēts ir, kas paļaujas uz cilvēkiem un tur miesu par savu atbalstu un elkoni un kura sirds atkāpjas no Tā Kunga!
7. Bet svētīgs ir, kas paļaujas uz To Kungu un kura cerība ir Tas Kungs!” (Jer.17)
23. Bet, tiem braucot, Viņš aizmiga; un viesulis cēlās ezerā, un tie tapa apklāti viļņiem un bija lielās briesmās.
24. Un, pie Viņa piegājuši, tie Viņu modināja, sacīdami: "Kungs, Kungs, mēs grimstam!" Bet Viņš pacēlās un apsauca vēju un ūdens viļņus. Un tie nostājās un palika rāmi. (Lk.8)
9. Dievs Kungs Cebaot, kas ir tāds kā Tu? Stiprs ir Tas Kungs, un Viņa uzticība ir ap Viņu.
10. Tu valdi pār trakojošo jūru; kad jūras viļņi ceļas, Tu tos klusini. (Ps.89)
Ejiet pie Jēzus un atvieglojiet savu sirdi! Ticiet: atnāks diena, kad noklusīs vējš, mitēsies lietus, plūdi nokritīsies un atspīdēs saule. Jūsu nams, būvēts uz tā Kunga Klints, stāvēs stingri.
 
Izmantota grāmata: D.Vilkersons. Vēstījumi.1.- Ogrē, 1995