KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Vēstules no debesīm

2008
tekstu atlase un apdare M.D.

VĒSTULES NO DEBESĪM
Frensisa J. Robertsa
Nāc atpakaļ, Mans mīļotais
Viņa Vārds Manī, 2007
tulkojis M. Zeltiņš

Ievads
Šī ir īpaša grāmata. Tavu ikdienišķo prieku un pārdzīvojumu vidū atnāks Debesu Tēva un Kunga Jēzus Kristus kalpojošais Gars, sniedzot iedrošinājuma, cerības, mierinājuma un pārliecības pilnus vārdus.
Lasi to uzmanīgi un ar lūgšanu sirdī – soli pa solim,- vienmēr meklējot kādu Patiesības dārgakmeni savai vajadzībai. Tas, kas pazīst tevi vārdā un saprot tavas visdziļākās ilgas, no šīm lappusēm runās uz tavu sirdi un, sniedzot kādu īpašu vārdu, ievedīs tevi sadraudzībā ar Sevi. Vienalga, vai tu būtu tikko iesācis savu kristieša ceļu, vai jau izaudzis Kristus pilnbriedā, tu saņemsi Viņa pieskārienu un palīdzību.
Šī grāmata ir veltīta Dieva godam un visiem tiem, kas izvēlas dziļāku staigāšanu ar Viņu.

Saturs
1. Vai tu Mani mīli?
Mīlestības aicinājums.- Vajadzība pēc lielākas ticības.- Uzticēšanās
Ticība un darbība.- Patiesīgums.- Vadība
Bēdu ūdeņos.- Caur Maniem apsolījumiem.- Atkarība no Dieva
Nastu Nesējs.- Drošība Dieva gribā.- Nomet savas skumjas
Kalpojošie eņģeļi.- Staigā ar Mani.- Vīnadārza lūgšana
Padevīgs ticības trauks.- Godā Manus vārdus.- Miers bēdās
Atgriezies pie Manis.- Dievišķā pavēle
Prieka dziedinošais spēks.- Katra diena tavā dzīvē.- Mūžība un laiks
2. Dodies dziļumā
Prasi!- Dzīvā ūdens upes.- Dieva dzīvība
Dod Man dzert.- Vai neesmu tev pavēlējis?- Es sniegšu tev uzvaru
Jūs nevarat izsmelt Manu mīlestību.- Drosme
Tava nama glābšana.- Pārcel kalnus.- Atver Man savu sirdi
Noliec malā savus elkus.- Dieva prāts.- Dārza strauts
Slavas instruments.- Ko sēsi...- Uzticēšanās māksla
Dziediet, Mani bērni.- Slavējiet Mani.- Ūbeles balss
Mīlestība nekad nekļūdās.- Slavas dinamīts.- Kā dzīvs upuris
Audz Manī.- Gara spēks.- Atrodi klusumu
Esi Mans sabiedrotais.- Ļaujies Manai rokai.- Ceļš ir stāvs


Jēzus saka Sīmanim Pēterim: “Sīmani, Jāņa dēls, vai tu Mani mīli vairāk nekā šie?”
... “Gani Manus jērus!” (Jāņa 21:15)


1. Vai tu Mani mīli?

Mīlestības aicinājums
Mans mīļotais, paliec zem Manas mīlestības spārniem – jo Es esmu tevi saderinājis ar Sevi. Lai arī tu dažreiz pret Mani esi vienaldzīgs, Mana mīlestība uz tevi visu laiku pastāv nemainīga. Tā ir kā uguns liesma. Mana kvēle nekad neatdziest, Manas ilgas pēc tavas mīlestības un pieķeršanās ir dziļas un pastāvīgas.
Lai tevi nepamet tiekšanās meklēt vairāk laika VIENATNEI AR MANI! Atraisi sevī šo vēlēšanos, kaut arī tev dzīvē ir daudz uzdevumu. Nekas no tā necietīs. Lietām ir mazāks svars nekā tu domā. Mūsu kopā pavadītais laiks ir kā kluss, ziedu pilns dārzs, kamēr laiks, ko tu veltī lietām un pasaulei, ir rugāju lauks.
Es tevi mīlu. Centies vienmēr, ja vien tu spēj, sajust Manu pulsu – tu iepazīsi daudz ko būtisku, un tas tev sniegs pastāvīgu spēka apziņu. Es nesu tavus grēkus un gribu nest arī tavas nastas. Tev var būt gaismas sniegšanas dāvana un dāsna sirds. Tu vari sastapt Manu mīlestību, kas aizdzen visas bailes un ir līdzeklis pret katru slimību. Noliec galvu pie Manas krūts un ATPŪTIES Manī. Nāc droši. Nesasprindzinies. Tu piedzīvosi augšāmcelšanos dzīvībā un mieru sirdī. Tā Kunga prieks kļūs par tavu spēku, un tevī tiks atsegti pestīšanas avoti.

Vajadzība pēc lielākas ticības
Mans bērns, negaidi, ka tavi PĀRBAUDĪJUMI nākotnē būs vieglāki nekā vakar. Kāpēc tu domā, ka pārbaudījumiem ir tieksme samazināties? Redzi, Es pārbaudu visas lietas; un tavā dzīvē ir sfēras, kurām Es vēl neesmu pieskāries. Nemeklē atelpu. Nākošās dienas var prasīt lielāku izturību un vairāk ticības nekā tev bija vajadzīgs līdz šim. NEPRETOJIES tam, jo tev patiešām jāiepazīst, cik dārgas ir šādas pieredzes stundas. Ja arī tu nespēj tām pieķerties ar prieku, tu iegūsi pareizo attieksmi pret grūtībām nākotnē, kad varēsi uz tām atskatīties.
Ļauj savai sirdij mācīties īsteno dzīves gudrību. Šis mērķis ir pārāks par jebkuru citu, un šie spriedzes periodi pievieno svētības tavam ceļam.
Meklē Mani vairāk par visu citu!

Uzticēšanās
Pievērs savu sirdi Man, un lai tava auss ir noskaņota uz Manas balss stīgām. Jo redzi, Es vēlos uz tevi runāt, un Man ir svarīga vēsts, ko tev teikt.
Neej tālāk dzīvē, būvējot savas paša idejas. Redzi, Mana dievišķā griba jau darbojas un mērķa bākugunis ir iedegtas. Es nevēlos, ka tu iejaukdamies visu sabojā. Es esmu greizsirdīgs uz Saviem bērniem – redzi, viņi pieder Man, saka tas Kungs; un tev nebūs iejaukties, apslāpējot Manu plānu īstenošanos. Redzi, tu vari darīt daudzas lietas, bet tikai tas, ko Es tevi vadu darīt, dod tavam roku darbam svētību.
UZTICI VISU Man – savus mīļotos un sevi pašu. Esi paklausīgs klusajai maigajai balsij. Lai arī tava paša pieredzes balss tevī skaļi kliedz, vienmēr gaidi uz Mani. Īstajā laikā tu redzēsi godību. Nepietveries miesīgām lietām, bet pirmkārt esi atvērts garīgajām. Patiesi, Mans apsolījums joprojām pastāv: Iesākumā meklē Dieva valstību un viņas taisnību, tad visas vajadzīgās lietas tev tiks piemestas.
Nāc atpakaļ, Mans mīļotais

Ticība un darbība
Piekodinu: nepieļauj izņēmumus ticībai, lietojot Manus apsolījumus. Savā ikdienas ceļā tu gūsi uzvaras tik, cik spēsi Man UZTICĒTIES. Varu tev palīdzēt tikai, ja tu lūdz. Es tevi sastapšu katrā vietā, kur tu rīkosies saskaņā ar savu lūgšanu. Tikai tad, kad tu staigāsi ticībā, pretinieka ūdeņi tavā priekšā pašķirsies.
Es meklēju tevi, kad esi pārguris, cenšoties pats nest pasaules bēdu un slimību nastas. Jā, Es meklēju tos, kas ir pārliecinājušies par Manu pietiekamību šai konkrētajā dienā, kam ir personīga pieredze savas ciešanas nogādāt līdz dzīvības avotiem. Man vajadzīgi tie, kas ir atraduši Mani kā nastu Nesēju, lai Es varētu nest atbrīvošanu nospiestām sirdīm.
Nekad nenožēlo laiku, kas veltīts hroniskiem KURNĒTĀJIEM, bet katrā gadījumā atzīsti tev doto iespēju sacīt vārdus, kas tos var vest uz atbrīvošanu. Man neviens gadījums nav par smagu. Neizbīsties, kad Es tevi lietošu, lai mainītu lietu būtību un cilvēku paradumus. Netiesā nevienu pēc tā, kā viņš tev šobrīd izskatās, bet saskati viņu tādu, kāds viņš var kļūt, JA sevi simtprocentīgi atdotu Man.

Patiesīgums
Nebrīnies, ka esmu sacījis: tev jāpiedzimst NO AUGŠIENES. Kas dzimis no miesas, nekad nevarēs radīt to, kas ir garīgs. Tikai garīgā dzīvība var izauklēt garīgo, kamēr miesīgums vairo miesīgo.
Tāpēc esmu teicis, ka Man riebjas jūsu upuri – tie ir tipisks miesas produkts, jūsu paštaisnības un vienaldzības izpausme, jūsu pašdarinājums un nevis Dieva meklēšana no visas sirds. Manas kārtības ir labas un svētas, bet, ja jūs tās cienāt, tām ir jāsakņojas Manī caur dziļu patiesīgumu. Upurēšana bezrūpībā un neizpratnē tikai sabojā tavu paša dvēseli. Tavs gars lai nekad nekļūst bezjūtīgs un auksts!
Bez SVĒTUMA neviens cilvēks nespēs Dievu redzēt. Tāpat var teikt: bez maigas sirds un jūtīga, uzmanīga un atvērta gara neviens neredzēs Dievu – jo bez tā nav iespējams sasniegt patiesu svētumu.
Muļķis neizšķirs lietu patieso vērtību un atmetīs malā lielu dārgumu. Bet iepraktizējusies acs saskatīs dārgakmens īsto vērtību un darīs visu, lai to iegūtu. Tas tāpat attiecas arī uz garīgiem jautājumiem. Trenē savu aci izšķirt patiesi garīgo!

Vadība
Mans bērns, KLAUSI Manu balsi un nepievērs savu ausi svešinieka skaņām. Manas takas ir taisnas un šauras, tev nebūs grūtību tās atrast, ja tikai vērosi Mani. Es tevi vadu. Bet tu nedrīksti skatīties uz cilvēku rādīto virzienu. Tu vari daudz mācīties caur svēto sadraudzību, bet nekad neatļauj nevienam ieņemt to vietu, kas ar pilnām tiesībām pieder tikai Man. Es vadīšu tavus soļus. Stāv rakstīts: laba cilvēka soļus VADA TAS KUNGS – nevis sludinātājs vai kāds kristīgs kalpotājs.
Uztici to Man un atļauj pie tevis strādāt. Neesi straujš un nepaļaujies uz savu paša gudrību. Paliec Manī! Es īstenošu tavā dzīvē Savu pilnīgo gribu, ja tu ticēsi un dzīvosi ticībā.
Nāc atpakaļ, Mans mīļotais

Bēdu ūdeņos
Mans bērns, Es nāku pie tevis pār tavas dzīves bēdu ūdeņiem. Jā, cauri vētras auriem tu sadzirdēsi Manu balsi, kas sauks tevi vārdā.
Tu nekad neesi viens, jo Es esmu pie tavas labās rokas vienmēr. Nekad neizsamisti, jo Es tevi vēroju un par tevi rūpējos. NEBĪSTIES un nebaiļojies. Tas, kas tev šķiet kā neiespējama situācija, patiesībā ir daļa no MANA PLĀNA. Es izstrādāju apstākļus un nianses līdz vissīkākajām detaļām, lai pēcgalā varētu tevi svētīt un ļaut tev atklāt Mani pilnīgi jaunā veidā.
Kad būšu atvēris tavas acis redzēt, Es tāpat atvēršu arī tavas ausis dzirdēt; un tu nāksi mani iepazīt tāpat kā Mozus, jā, kad mēs būsim nostājušies viens otram pretī vaigu vaigā. Jo es atņemšu priekškaru, kas Mani atdala no tevis; un tu iepazīsi Mani kā visdārgāko Draugu un savu patiesāko Mierinātāju.
Nekāda tumsa neapslāpēs Manu seju, jo Es būšu tev kā spoža zvaigzne naksnīgajās debesīs. Nekad nepieļauj savai ticībai izdzist! Izstiep savu roku, un tu PIESKARSIES Manai drēbju vīlei.

Caur Maniem apsolījumiem
NEBĪSTIES, Es neļaušu taviem pretiniekiem tevi aprīt. Tu esi Mans bērns, Es tevi atbrīvošu un celšu godā. Tā Es pats tikšu caur tevi paaugstināts – Manas uzticības dēļ pat tavi ienaidnieki atzīs Manu spēku. Es tevi uzturēšu slimībā un pat nāvē Es būšu tavs patiesais miers. Es staigāšu ar tevi cauri nāves ielejai, un tu nebīsies ēnas. Turies tikai pie Maniem APSOLĪJUMIEM. Tie tev doti kā stūre kuģim, kā kompass medniekam. Tu vari izvēlēties pats savu ceļu vai arī atrast to tikai caur Maniem apsolījumiem. Tie tevi izvedīs arī vietās, kur nebūs ceļa. Tie dos tev virzienu, piešķirs gudrību un atvērs tavu saprašanu.
Studē Manu Vārdu, Bībeli. Redzi, tas kļūs aktīvs un darboties spējīgs tikai savienots ar drosmi. Tie abi tevi stiprinās un palīdzēs, un to iespaids iesniegsies pat mūžībā.

Atkarība no Dieva
Mani ļaudis, turiet Manus vārdus! Jā, nestaigājiet bezrūpībā, neizvēlieties paši savus ceļus. Jo jūs nevarat zināt, kas atrodas tālāk, ne arī, ar kādu pretinieku varat sastapties rīt. Tāpēc staigājiet cieši kopā ar Mani, un jūs ātri vien varēsit saņemt Manu palīdzību. Es jums ESMU VAJADZĪGS. Lai cik stipra tava ticība vai cik pilnīgs tu žēlastībā būtu izaudzis – nekad un ne mirkli nepieļauj pat domu, ka Mans atbalsts tev tagad mazāk vajadzīgs. Patiesībā šodien tev tas ir VAIRĀK nepieciešams nekā vakar. Es esmu Tas, kas aizsargā jaundzimušo no lielām briesmām, bet tāpat arī sargu no neplānotām sadursmēm tos, kas jau izauguši savā garīgajā stājā. Tāpēc turieties ciešāk pie Manas rokas, staigājot savu kristieša dzīves ceļu. Nepaļaujieties uz savu pieaugošo spēku – tas patiesībā ir Mans spēks, ko sajūtat. Īstenībā jūs esat tikpat ievainojami, tikpat jūtīgi pret ienaidnieka nodevību, tikpat trausli kā vienmēr. Dodieties uz priekšu ar drosmi, BET vienmēr un visos gadījumos atļaujiet Man iet pa priekšu un izvēlēties īsto ceļu.
Nāc atpakaļ, Mans mīļotais

Nastu Nesējs
Mans bērns, nedalies savās nastās ar visiem, kas nāk pie tevis vai pievērš uzmanību. Es esmu VISLIELĀKAIS nastu Nesējs. Tev nav nevienu jāmeklē. Es pats tevi virzīšu un vadīšu gudrībā no augšienes. Visas lietas notiks tā, kā Es tās plānoju, ja tu dosi Man brīvību apgraizīt apstākļus un tevi pašu pievest pie pareizu lēmumu pieņemšanas sliekšņa.
Es esmu laipns un sirdsžēlīgs. Es tevi mīlu bez mēra. Esmu nolēmis visu tev vērst par labu, un redzi: Es tev sūtīšu tos, kas varēs tev PATIESI palīdzēt, ja vien tu atstāsi visu Manās rokās.
Es vēlos, lai tev labi klātos un tu būtu vesels. Es vēlos, lai tu Mani iepazītu daudz tuvāk. Ja nāk grūtības, tās nāk saskaņā ar Manu gribu un tavam paša labumam. Cilvēki sacīs, ka tev ir bēdas; Es sacīšu: tev ir uzlikts pārbaudījums.

Drošība Dieva gribā
Manu prātu neierobežo vieta vai laiks, bet gan apstākļi. Nejautā Man KUR un KAD, bet labāk prasi KĀ. Tu atklāsi svētības katrā vietā, ja vien tavs gars atradīsies kopskaņā ar Mani. Ne vieta, ne laiks nav tik būtiski, kā tava pilnīgā mīlestība uz Mani.
Es vadu katru tavas dzīves niansi tā, kā okeāns valsta kuģi. Tava griba un prāts var būt kā aizsargcepure, bet spēcīgāki ieroči ir dievišķā gādība un varenība. Tu vari Man pilnībā uzticēties, ka bez izņēmuma ikkatrs Manu roku pieskāriens tavai dzīvei ir MĪLESTĪBAS PIESKĀRIENS, pat ja tu savā ierobežotībā vēlies ko citu.
Daudzi KĀ KUĢI ir izgājuši jūrā bez Manis un braukā no ostas uz ostu, jo to dzenskrūve ir viņu pašu griba. Taču šajos ceļos viņiem paiet secen milzum daudz prieka, jo tad tiem ir laupīts Manas rokas pieskāriens. Tā kā tu savu dzīvi esi sakņojis Manos baušļos un paliec atkarīgs no Manas vadības, Es tev došu to, kas tev patiesi ir vajadzīgs.
Droši dodies uz priekšu un zini, ka ūdeņi, kas tevi nes, ir Manas mīlestības un Manas laipnības ūdeņi. Es tevi turēšu pareizajā kursā.

Paļaujies uz to Kungu no visas sirds un nepaļaujies uz sava prāta gudrību,
bet domā uz to Kungu visos savos ceļos,
tad Viņš darīs līdzenas tavas tekas. (Sal.pam.3:5,6)

Nomet savas skumjas
Mans bērns, piekļauj savu galvu Manam klēpim. Es pazīstu tavas skumjas, Es pacelšu katru tavu nastu. Nekad NEGLABĀ SEVĪ skumjas, bet pienes tās Man. Ja varēsi visas savas rūpes uzticēt Manai rokai, tā tu savu dvēseli atbrīvosi no lielas un nevajadzīgas piepūles. Nepietveries kādai bēdai, neidentificē sevi ar to, neceri to pats kaut kā atrisināt, bet vērsies ar to pie Manis. Tā tu dosi vaļu Manai rokai visu nokārtot.

Kalpojošie eņģeļi
Mana dvēsele, NEBAIDIES nenieka. Pilnīgi pietiek, ka tavs Tēvs tevi mīl. Un mīlēdams Viņš ir uzņēmies rūpes pat par visniecīgākajām tavas dzīves vajadzībām. Patiesi, Viņš neļaus tev krist kaunā un nepaliks vienaldzīgs pret tavu vajadzību.
Pievērsies Viņam vienmēr, pirms sāc meklēt kādu citu palīdzību. Viņa mīlestība apgaismos tavu ceļu tā, ka atkal sajutīsi vadību un atradīsi palīdzību. Patiesi, Viņš tev ir devis KALPOJOŠUS EŅĢEĻUS, un dažreiz tie var būt tavu draugu izskatā. Pieņem viņu kalpošanu kā no Dieva nākušu, un tavas svētības dubultosies. Tāpat arī tu vari tikt lietots, lai īstajā brīdī svētītu citus.
Neraugies tikai uz savu fizisko spēku – tas var būt garīgās enerģijas kanāls. Dievišķā dzīvība var plūst uz citiem arī caur tavām domām, tāpat kā caur rokām. Pielieto Manu spēku, lai tas plūst caur tevi Manis izvēlētajā veidā, jo Es esmu Tas, kas vada. Tā tu vari savu kalpošanu pavairot simtkārtīgi. Lai tevi neierobežo tava patreizējā atziņas pakāpe. Sniedzies iekšā Garā un turpini mācīties no Manis.

Staigā ar Mani
Mans bērns, tavā priekšā ir PIENĀKUMU TAKA. Tā var izskatīties necila, bet tas ir vienīgais veids, kā atraisīt dievišķās svētības. Izvēloties kādu citu ceļu, tu atradīsi tikai neapmierinātību un dvēseles sarūgtinājumus. Nogurums tevi pieveiks niecīgā lietā, ja tas nebūs Manis dots ceļš. Lai šaubas tevi nepieviļ un bailes nemaldina. Dodies tieši uz Manis doto mērķi, un tu sastapsi varenas uzvaras, kas gaida tikai uz tevi, un algu, kas tālu pārspēj gaidīto.
ESI PAKLAUSĪGS – tā tu iepriecināsi Manu sirdi. Lai tevi neiespaido ne aplausi, ne cilvēku izsmiekls. Mana atzinība vien ir pietiekoši liela alga. Bez tās katrs cits apmierinājums zaudē savu vērtību. Staigā ar Mani! Es būšu tev tuvu, tuvu, lai tevi atbalstītu un iedrošinātu. Tavas bailes vienkārši pazudīs, atstāsies no tevis, kad tu Man paklausīsi.

Vīnadārza lūgšana
Mans bērns, tuvojas dienas, kad uzticīgo lūgšanu CĪNĪTĀJU pleciem tiks uzliktas nastas. Kur ir tie, kas grib būt pieejami un ļaut Svētajam Garam sevi lietot šai kalpošanā? Jo, Es saku, citu uzticīgi sētais vārds izkaltīs kā bezrūpīgi izkaisīta sēkla, ja tas netiks apslacīts ar aizlūgšanu asarām. Tu nevari pats sev uzlikt šo kalpošanu, bet tu VARI atbrīvot laiku attiecībām ar Mani, kad tu sevi noliec malā un atdod Svētā Gara rīcībā. Viņš tevi lietos kā kanālu, kad radīsies vajadzība.
Nekas šobrīd nav svarīgāks par lūgšanu, kas darbojas pilnā spēkā – zem SVĒTĀ GARA vadības un svaidījuma. Es aicinu Savus Gara pildītos ļaudis to apzināties un koncentrēt savas pūles šai virzienā – vīnadārza lūgšanai. Tā ir apslēpta cilvēka acij, atvērta pret debesīm. Šai Dieva mīlestības izpausmei pievienojas svētie debesīs, jo arī tur notiek aizlūgšanu kalpošana uz zemes dzīvojošo brāļu labā. Priecājies, ja tev ir uzticēta privilēģija veikt tik svētu uzdevumu – nav nekas lielāks, ko tu spētu darīt Manis labā. Dzīvo lūgšanā, kop un turi to godā!

Padevīgs ticības trauks
Man pieder gudrība, spēks, gods un slava, un tā tas būs uz mūžīgiem laikiem. Es lieku tautām celties, Es lieku valstībām krist un pazust vēstures miglā, bet Mans tronis atradīsies Ciānā un Mana taisnība no tās izpletīsies pa visu zemi.
Mani nevar iznīcināt vai sakaut, bet šajā laikā Es tieku sasaistīts – Mani IEROBEŽO cilvēku savtīgums un paļaušanās uz savu spītīgo gribu. Tiešām, Manas taisnības un Manas žēlastības valdīšanu aplaupa cilvēku neziņa un ticības trūkums, kas vispār ir raksturīgs visiem Maniem bērniem.
Nebaidies un nesāc atkal slimot savā sirdī un garā! Vai tad tu neesi lasījis, ka Es nevarēju viņu vidū darīt varenus darbus tikai viņu neticības dēļ? Arī šodien pastāv šī pati patiesība – ne tikai kādā atsevišķā vietā, bet pāri visai zemei tās garumā un platumā. Bīsties Manis. Es varu izdarīt lielas un varenas lietas arī caur vienu vienīgu pilnīgi PAKĻĀVUŠOS un Man TICOŠU trauku. Atceries Dāvidu, kā Es Izraēla armijai izcīnīju lielu uzvaru tikai caur viņa drosmi, kad visus pārējos bija paralizējušas bailes.
Dodies uz priekšu un nepieļauj pat domu par atkāpšanos! Citi var būt atkāpušies šai ceļā – viņi nav atrasti par cienīgiem šajā kalpošanā. Turi savas acis pievērstas Man, kā esmu jau tev daudzkārt mācījis. Man ir īpaša izlūku vienība. Kā būtu, ja Es tevi aicinātu pievienoties viņu pulkam? Neskaties atpakaļ uz lielo palicēju skaitu. Lielāko daļu ceļa tev būs jānoiet pilnīgi vienam. Tev būs jāpietiek tikai ar Manu klātbūtni.

Godā Manus vārdus
Mani bērni, PAKLAUSIET Maniem vārdiem. Neklaiņojiet neticībā un nemaldieties tumsā, labāk ļaujiet Rakstiem uzspīdināt gaismu pār jūsu ceļiem. Mani vārdi būs spīdeklis uz jūsu ceļiem, Manas pavēles jums dos veselību un nodrošinājumu. Tās jūs izvedīs no neprātības paklausībā un pasargās no briesmām.
Noglabā Manas pavēles savā sirdī un dari tās par savas dzīves likumiem. Godā Manus vārdus un neizturies vieglprātīgi pat pret vismazāko no tiem. Es tos neesmu devis, lai sasaistītu, bet lai tevi ievestu prieka un patiesas brīvības pilnā dzīvē.
Esmu aicinājis tevi DOT, lai varētu tevi vēl vairāk svētīt. Esmu aicinājis tevi LŪGT, lai varētu atsaukties un tev palīdzēt. Esmu aicinājis tevi PRIECĀTIES, lai novērstu bēdu un nelaimju uzbrukumus. Esmu aicinājis tevi PAZEMOTIES, lai tevi aizsargātu no visām briesmām, kas uzbrūk lepnajiem. Esmu aicinājis tevi PIEDOT, lai tavas sirds augsne tiktu uzirdināta Manas piedošanas saņemšanai. Esmu aicinājis tevi NEMĪLĒT PASAULI, jo vēlos tevi atbrīvot no nevajadzīgiem kārdinājumiem un lai tu būtu maksimāli brīvs Man sekot.
Svēttapšana ne pie viena nenotiek gadījuma pēc. Mācies Manus likumus un liec tos nepārtraukti lietā, ja vēlies redzēt savas dvēseles izaugsmi. Svētums nav jūtas – tas ir paklausības gala produkts. Šķīstums nav dāvana – tas ir grēku nožēlas rezultāts, kas pareizināts ar nopietnu dzīšanos pakaļ Dievam.

Miers bēdās
Mani ļaudis, vai Mana roka nav cīnījusies jūsu labā ar daudzām zīmēm un brīnumiem? Vai neesmu kalpojis jums brīnumainā veidā? Kāpēc tad tu saki: es tomēr vēlos atgriezties pie sava miesīgā darba augļiem? Ja līdz šim to vēl neesi darījis, tad uzticies Man tagad, arī tad no jauna uzticies, ja pagātnē esi šo uzticību lauzis.
Šoreiz tava vajadzība ir dziļāka, šoreiz Es daru tavu pārbaudi smagāku. Es tevi ievelku dziļāk ciešanu aplī un šķīstu tavu dvēseli SĀPJU LIESMĀS. Pieploc Man ar visu sirdi, jo Es vedu tevi uz jaunām, daudz lielākām uzvarām. Tur, kur šķietami valda iznīcības vējš, nāks atjaunotne. Turies, cieši pietvēries Manai rokai, un atdusies Manā mīlestībā. Tu vari būt pilnīgi drošs, ka Mana mīlestība netiek atcelta. Patiesi, tu šobrīd atrodies Manā INTENSĪVAJĀ TERAPIJĀ. Manas rūpes par tevi tagad ir dziļākas nekā tad, kad viss, šķiet, gāja normāli.
Smelies spēku no Manas žēlastības krājumiem. Tu tiksi nostiprināts, lai pēc tam mieru un drošību izdalītu tālāk mīļajiem sev apkārt. Debesis līksmo, kad tu dodies cauri ciešanām un pārbaudījumiem ar dziedošu garu. Tava Tēva sirds priecājas, kad tu savu pārbaudījumu izturi un vairs neuzdod muļķīgus jautājumus par Viņa žēlastību.
Esi kā bākuguns! Viņa paša godības uguns atspīdēs tevī, caur tevi atklāsies pats Kristus.

Atgriezies pie Manis
Atgriezies pie Manis, jo, redzi, Es esmu tevi meklējis, bet tu turpināji bēguļot pa saviem paša ceļiem. Es esmu tevi aicinājis atgriezties, bet tu Mani neesi turējis godā. Esmu nolicis tavā ceļā apstākļus cerībā, ka tu varētu apstāties un padomāt, sākt atkal par Mani interesēties. Bet tu esi palicis auksts, izšķīries visu aizmirst un tikai kalis savus plānus.
Vai neesi mācījies īsteno gudrību? Vai bijušās stundas jau ir izslīdējušas no tava prāta? Vai Mani centieni tevi piesaistīt Sev jau ir aizmirsti? Ak, tu stūrgalvīgais un spītīgais bērns, vai tad Manai mīlestībai vairs nav spēka atkausēt tavu sirdi? Vai Mani vārdi, ko reiz tu tik ļoti cienīji, ir zaudējuši vērtību tavās acīs?
Noliec malā savas iebildes un tagad uzticies itin visā Man. Tev nav vajadzīgs nekas cits kā tikai apziņa, ka ES SPĒJU tevi apgādāt ar visu – bez mazākajām pūlēm no tavas puses. Es neprasu visiem Saviem bērniem dzīvot tik pilnīgā uzticībā, bet Es to pieprasu no TEVIS. Ne ar ko citu tu nevari Man vairāk patikt. Tu esi vājš, bet tev jābūt stipram. Tu esi iesūnojis, bet Es vēlos, lai tu būtu brīvs. Tu esi nonācis pilnīgi nevajadzīgu rūpju varā, kad tev vajadzēja atrasties prieka pilnībā.
ATGRIEZIES Manā pilnīgajā gudrībā un pabeidz to uzdevumu, kam esmu tevi radījis un izredzējis. Viss cits ir grēks. Tas, kas citam var būt vēl pieļaujams, uz tevi vairs neattiecas. Atgriezies pie Manis, un Es tev kalpošu un augšāmcelšu tavu garu. Un tu turpināsi doties uz priekšu, lai arī pakāpieni tagad būs daudz stāvāki nekā jebkad agrāk.

Dievišķā pavēle
Mans bērns, neskaisties. Tas esmu Es, kas ar tevi runā, bet tu esi bijis spītīgs un stūrgalvīgs. Esmu ielicis ērkšķus tavā ligzdā, lai tevi ar varu no tās izdzītu ārā. Saprotu tavu nepatiku, bet Es nodarbošos ar tevi tik ilgi, līdz tu sāksi lidot.
Ienaidnieks centīsies tevi aizturēt katrā ceļa pagriezienā – ja tikai tu viņam dosi vietu. Satriec katru šķērsli Manā vārdā un turies Asins apsardzībā. Tava sirds kļūs auksta, ja tu to neturēsi tuvu Manējai. Tava mīlestība taps vienaldzīga, ja acu priekšā tev nebūs Krusts. Atzīsti savus trūkumus. Tad tu saņemsi jaunu uzdevumu.

Prieka dziedinošais spēks
Nesaki pie sevis: kur tad ir Dievs? – jo Es tev saku: Es atrodos tevī, jā, pat visniecīgākajā sirdī, un Mana roka ir pār tevi. Tu esi skatījies uz Mani ar vainas apziņu, jo meklēji Mani apstākļos un cilvēkos un tad teici: es nevaru Viņu atrast.
Mans bērns, skaties uz Mani tieši, un tava sirds Manī atradīs atdusu. Nekam neļauj tevi pievērst sev. Dari tā, it kā tu būtu vienīgais cilvēks pasaulē un tev nebūtu neviena, uz ko skatīties un ar ko sarunāties.
Slavē Mani! To Es prasu no tevis – arī laikos, kad to darīt tev šķiet neparasti grūti. Es to lūdzu mīlestībā, jo tā tev būs vienīgā palīdzība. Es skaidri zinu, ka tā ir tava vienīgā izdzīvošanas cerība.
Dvēseles izmisums un bēdīga sirds var atnest vien miesas iznīcību. Dziedina tikai un vienīgi PRIEKS. Tas var atnākt dzīves vistumšākajā stundā, ja vien piespiedīsi savu dvēseli celties Man pretī pielūgsmē un atzīšanā. Es neesmu tevi atstūmis, un arī tu nevari atstumt Mani. Patiesībā tu esi atstūmis pats sevi. Vai, citādi sakot, tavs sarūgtinājums rodas cilvēciskajā plāksnē, nevis dievišķajā. Kāpēc tu atļauj kādam cilvēcīgam notikumam aizsegt vai iespaidot tavas dievišķās attiecības ar savu Tēvu?
Atnes pie Manis savas bēdas un tad – uzlūko savas augšāmcelšanās saules lēktu. Jā, patiesi, augšāmcelšanās rīts vienmēr atnāk tad, kad atdzimst cerība un dzīve rod jaunu virzienu. Gaidi uz to, kā tulpju sīpoli gaida uz pavasari. Viskrāšņāko ziedu uzplaukšanai vajadzīgs ziemas aukstums. Arī sniegam ir sava loma, lai iesāktos greznā pavasara procesija. Bet, kad pumpuri izlaužas, mēs vairs nedomājam par ziemu; mēs skatāmies uz priekšu un sākam plānot savus netālās vasaras priekus.
Tavs Dievs ir tavs veidotājs. Tavs sargs un varenais Glābējs. Jā, ne tikai varens tevi paglābt no grēka, bet varens arī, lai izglābtu no izmisuma, bēdām un sarūgtinājuma, no atstumtības, pašnožēlas un sevis šaustīšanas, no sacelšanās pret liktenīgiem apstākļiem. Viņš var tevi izglābt NO TEVIS PAŠA. Viņš tevi mīl arī tad, kad tu atrodi, ka tev ir grūti mīlēt pašam sevi.
Lai Viņa miers plūst tevī kā upe, aiznesot projām sāpīgo atmiņu indi un atnesot tīru, skaidru dzīvības straumi un atjaunotas domas.
Bet tas vēl nav gals. Spiedies visā tajā iekšā! Tavā priekšā ir mērķis, un tu vari būt uzvarētājs savas dzīves trasē.

Katra diena tavā dzīvē
Mans bērns, vai tad tu nepazīsti tā Kunga ceļus un nevari Viņam uzticēties? Nekas tevi neskars – vien tas, kas nāk no Viņa rokas. Nekas nespēj tevi sāpināt, jo tavs Dievs ap tevi ir uzcēlis UGUNS MŪRI.
Esi mierā ar to, ko tev sniedz šī diena. Priecājies savā Dievā – Viņš ir tavs stiprais patvērums. Viņam pieķēries, tu būsi drošībā. Viņa mīlestībā ir tava cerība un tavs miers. Nekurni un nešaubies. Katra diena satur kādu mazu prieka avotu.

Mūžība un laiks
Redzi, aust jauna diena! Lai nesaskaņas un kara troksnis nepadara tavas ausis kurlas Manai vēstij – Es tev runāšu iedrošinājuma vārdus un pienesīšu tev cerības malku.
Mani bērniņi, Es jums saku: Es neesmu aizgājis, lai nekad vairs neatgrieztos. Es patiešām atnākšu, jā, laikā, kad jūs jau zaudēsit pēdējās cerības un daudzi būs nokļuvuši šīs stundas atnesto problēmu varā.
Redziet, Mani mīļotie, Es jums saku: nekoncentrējieties uz šīs pasaules problēmām; labāk skatieties uz augšu, jo jūsu Atbrīvotājs patiešām ir tuvu.
Mani šī laika uzdevumi nāk no Mūžības. Laiks ir kā tāds mazs RITENIS, kas sajūgts ar lielo Mūžības riteni. Mazais ritenis griežas pēc inerces un kādu dienu apstāsies. Lielais ritenis griežas ar nemainīgu ātrumu un dodas taisni uz priekšu. Laiks ir tava atbildība, bet Mūžība – Manējā! Tu ieņemsi savu vietu lielajā ritenī, kad mazo atstāsi aiz sevis. Skaties, lai tagad šo laiku tu izlieto pareizi – izmanto Manas mūžīgās valstības mērķiem, lieto kam tādam, kam ir lielā riteņa lietojuma vērtība. Tā darot, tavas dienas vairs nebūs daļa no tā, kas apstāsies un nomirs, bet no tā, kas dosies tikai uz priekšu un savienosies ar Manu bezgalīgo Visumu.
Piepildi savas ātri zūdošās dienas ar gaismu, mīlestību un liecību. Pagodini un godā Manu vārdu. Slavē to Kungu un priecājies Viņā. Tā Mūžība iemājos tavā sirdī, un tu atbrīvosi savu dvēseli no laika uzliktajām važām.
Tu piedzīvosi atbrīvošanu no laika spiediena un savā paša sirdī palēnināsi mazā riteņa gaitu. Tā tu arvien atradīsi ATDUSU. Un baudīsi to Sabata atdusu, kurā drīz iekļūs visa pasaule. Kad šis laiks pienāks, Es pats apturēšu mazā laika riteņa gaitu; notiks kāda noregulēšana, un tad viss būs tā, kā bija pašā iesākumā.
Laika spiediens ir pieaudzis, jo ir pieaudzis grēks un Es atrodu, ka Mani bērni dzīvo vairāk mazajā ritenī nekā lielajā. Tā notiek, kad miesa sāk valdīt pār garu. Bet visur tur, kur notiek pretējais process, cilvēks piedzīvo godības pilnu brīvību no mazā riteņa griešanās uzliktā spiediena. Vai tā nav? Tu atklāj, ka Gars nekad nesteidzas; un tev jābrīnās, cik nevērīgs tu esi bijis pret laika izmantošanu – pēc tam, kad patiešām esi atradies Garā.
Tu vari tur būt, cik ilgi vien vēlies. Tu vari baudīt šo atdusu, atbrīvots no mazā riteņa spiediena, tik bieži un tik ilgi, cik tev patīk. Tu neko nezaudēsi, bet tikai iegūsi. Izmēģini to kā terapiju savam fiziskajam ķermenim. Pavisam nopietni, tas kļūs par pārsteidzošu spēka un dzīvības (enerģijas un vitalitātes) AVOTU tavai garīgajai dzīvei!


2. Dodies dziļumā

Bet, kas dzers no tā ūdens, ko Es tam došu, tam nemūžam vairs neslāps,
bet ūdens, ko Es tam došu, kļūs viņā par ūdens avotu,
kas verd mūžīgai dzīvībai. (Jāņa 4:14)

Prasi!
Redzi, Es gribu likt tevī dzīvā ūdens avotu. Mans Gars pastāvīgi izplūdīs no tavas visdziļākās būtības. To esmu apsolījis visiem Saviem bērniem, un arī tu to vari piedzīvot, ja tam pietveries ticībā. Jo visi Mani apsolījumi vienīgi ticībā saņemami. Nevienu no tiem nevar ne nopelnīt, ne izmērīt, jo tie nav cilvēcīgu sasniegumu augļi.
Tā ir Mana dzīvība, un Es tev to sniedzu. Tās nav emocijas, ne arī tikums, lai gan šīs lietas var to pavadīt. Tas esmu Es pats. Dieva žēlastība, debešķīgā mīlestība, neizsakāmā līdzjūtība un neaprakstāms miers – tas viss neizbēgami plūdīs no tevis, no taviem dziļumiem, ja tur mājo Mans Gars.
Ja tomēr tavā dvēselē ir sausums un tevī neplūst šī dzīvība, tev nav jānoskumst vai sevi jātiesā par to, ka esi tukšs. Piepildi tukšo vietu ar SLAVU. Tava būtne slavējot atver Man savas dvēseles tempļa vārtus. Tad pa tiem ienāks Ķēniņš un ienesīs Savu godību. Tavā sirdī uzziedēs Šaronas roze, un tās smarža izplatīsies visapkārt.
Jo Tēva apsolījums ir dots visiem, kas tic – jā, visiem, kas ir aicināti, un pat tiem, kas vēl ir tālu un neko par to nezina. (Apd.2:39) Tā ir Mana Svētā Gara klātbūtnes iemiesošanās dāvana, apsolīta visiem, kas nožēlojuši savus grēkus, saņēmuši piedošanu un ir kristīti Jēzus Kristus vārdā. (Apd.2:38)
Jā, tā ir DĀVANA. Vai tad nav rakstīts (Lk.11:13): Cik daudz vairāk jūsu Tēvs no debesīm DOS Svēto Garu tiem, kas Viņu lūdz (prasa)? Lūdz – tu saņemsi, un tavs prieks būs pilnīgs.
Tikpat droši, kā pēc klauvējiena tiek atvērtas durvis, kā meklētājs atrod savu nozaudēto lietu un lūdzējs saņem, ko lūdzis – tikpat vienkārši Es tev, Mans bērns, došu Svēto Garu. Ne kāda cita iemesla pēc, bet tikai tādēļ, ka tu Man To PRASI. Es neesmu nolicis šo svētību tev neaizsniedzamu. Tā ir Mana vēlēšanās, lai tu to saņemtu.
Kā gan Mana Draudze var kļūt uzvaroša, ja Svētā Gara dinamiskais spēks nepiepilda katru ticīgo? Tu apzodz Manus mērķus un kavē Manu ceļu, kad neļaujies šim nodrošinājumam. Vai tici, ka Es varu īstenot Savu gribu arī caur tavu vājo ķermeni? Jo katram kristietim ir jābūt kanālam, caur kuru var plūst Manas svētības. Bet kā gan tu vari būt šis kanāls, ja esi pildīts tikai pats ar sevi? Tavs paša “es” var tikt izspiests tikai par tik, par cik tu atļauj tevī ienākt Manam Garam.
Atvērta sirds tiks piepildīta. Izsūdzēts grēks tiks piedots. Slāpes pēc taisnības un patiesības tiks apmierinātas. Esi kā mazs bērns. Es būšu tavs mīlošais Tēvs. Tev būs tas, ko tu vēlies saņemt, jo Es tevi mīlu. Lai tas kļūst par tavu cerību, lai tava ticība tiek atalgota! Mans spēks nav rezervēts tikai kādiem izredzētiem svētajiem. Tas pieejams visiem, un tas ir pieejams tev. PRASI TO!

Tad klibais lēkās kā briedis un mēmo mēle gavilēs,
jo ūdens izverd tuksnesī un strauti izkaltušā klajumā.
Un svelošā smilts taps par ezeru un izkaltusī zeme par ūdens avotu. (Jes.35:6,7)

Dzīvā ūdens upes
Redzi, tu esi Manās rokās. Jā, šajā tavas dzīves pārbaudījumu brīdī pacel savu balsi un sauc uz Mani. Kad pacelsi balsi, lai slavētu un teiktu Manu vārdu, TAD Mana godība tevi cels augšup. Jā, Es tevi ietīšu prieka drānās, un Mana klātbūtne būs tava lielā alga.
Pacel savas acis uz Mani bijībā, un tu patiesi zināsi, ka Es tevi mīlu. Pacel savu balsi uz Mani slavā – tad tevī tiks atvērts kāds iepriekš nezināms avots, un tu dzersi no tā svaigu un atspirdzinošu ūdeni.
Izlej savu sirdi uz Mani. Lai tava mīlestība plūst no visdziļākajiem tavas būtnes apcirkņiem, lai tavas lūpas izsaka Manu vārdu.
Tava slava lai ceļas augšup dienas vidū un vakaros. Tad tu sadzirdēsi Manu balsi. Tad tu liksies gulēt mierā un piecelsies priekā. Jo tu dzersi no mūžīgā strauta ūdeņiem. Un notiks, kā stāv rakstīts: no tavas visdziļākās būtības plūdīs DZĪVĀ ŪDENS UPES.
Lai Dieva Vārds bagātīgi mīt tevī, jo Mani vārdi ir Gars un dzīvība. Tie ir dzīvi un spēcīgi. Kad tos pielietosi ticībā, tu ar panākumiem cīnīsies pret tumsības spēkiem.
Tu esi Manos apkampienos. PALIEC tur! Jo Manu Garu un Manus ceļus nevar ietekmēt ar prātu. Tiem, kas pēc Manis ilgojas un ir gatavi, ir jāpiepildās ar Manu mīlestību. Es došu viņiem no Savas mīlestības, un tie saņems spēku iemīlēt Mani. Tāpat kā Es viņus esmu mīlējis.
Es tevi ietveru un apslēpju Savā sirdī, lai tu pastāvīgi varētu piedzīvot MANU mieru un MANU prieku. Tagad tu vairs neienāksi un neiziesi ārā, bet paliksi Manī, tāpat kā Es jau sen atrodos tevī.

Cietēji un nabagi meklē ūdeni un neatrod, viņu mēle ir izslāpusi un iztvīkusi;
Es, tas Kungs, tos paklausīšu, Es, Israēla Dievs, tos neatstāšu.
Es likšu upēm iztecēt no kailiem kalniem un atvēršu strautus klajumos;
Es darīšu tuksnesi par ūdens ezeru un sausu zemi par ūdens avotiem. (Jes.41:17,18)

Dieva dzīvība
Es esmu tevī, un tu esi Manī – lai mēs būtu vienoti. Es tevi aicinu nevis darīt, bet BŪT! Kas ir no miesas, ir miesa. Bet kad tu atļausi sevī brīvi darboties Manam Garam, tad tas, kas notiks tevī un caur tevi, patiesi būs DIEVA DZĪVĪBA. Jo Mans Gars ir Dzīvības Gars. Viss cits ir nāve. Kā stāv rakstīts: miesa un asinis nespēj iemantot Dieva valstību. Tā arī cilvēks ar savām paša pūlēm.
Es esmu ar tevi un tevī, lai noņemtu tavu neauglību un sniegtu tev dzīvību, neierobežotu dzīvības plūsmu. Redzi, Es tikai gaidu, lai tevi svētītu, lai varētu tev DOT Manu pilnumu. Tikai uztici Man tās lietas, ko tu centies satvert savās rokās. Atbrīvo savu pieķeršanos no visa cita, un tava sirds kļūs brīva, lai meklētu MANI. Kad tu Mani iemīlēsi vairāk par visu citu, tavs miers plūdīs kā upe un tavs prieks trauksies kā strauts. Mana godība izliesies pār tevi kā smaržīga eļļa.

Dod Man dzert
Redzi, laiks ir īss. Tāpēc nepinies ar pasaules lietām, jo tās ir pārejošas. Neesi par daudz aizņemts ar savām paša rūpēm, jo tavs debesu Tēvs labi zina, kas tev ir vajadzīgs – Viņš tev to dos. Bet lai tavas lielākās rūpes ir: darīt Manu gribu un īstenot Manus mērķus tavā dzīvē, būt jūtīgam uz Manu vadību un turēt ausis atvērtas pret debesīm.
Tu vari zaudēt visu citu, tikai nepazaudē SPĒJU SADZIRDĒT Manu balsi. Citas balsis var atnest disharmoniju, bet Mana balss vienmēr nesīs mieru tavai sirdij un skaidrību tavām domām. Tu, piemēram, dzirdēsi Manu balsi: šis ir tas ceļš – staigā pa to.
Kā acuraugu Es tevi turēšu Savas gribas pašā centrā. Jo, noejot pa labi, tu nonāksi aukstumā un sāksi šaubīties; noejot pa kreisi, tevi aizskalos projām miesīga degsme un godkāre. Bet centrā valda līdzsvars. Tur nav sadursmju. Tur Es tevi piepildīšu ar Manas dzīvības pārpilnību.
Tava sirds tad degs Manas mīlestības liesmās. Tu priecāsies vienmēr, jo Es dalīšos ar tevi Savā priekā. Manam priekam nav nekā kopēja ar pasauli un tās cilvēkiem. Es priecājos tajos, kas priecājas Manī. Savu mīlestību Es izleju uz tiem, kas savu dzīvi izlej Man.
Dodiet, un jums taps dots – tas ir garīgs likums. Tā ir visas darbošanās augstākā motivācija. Mācies to, un tas tev kļūs vienkārši.
Dod Man dzert – Es saku tev, tāpat kā tai sievietei pie akas. (Jņ.4:7-14) Dod Man daļu no tās mīlestības, kas mīt tevī, kaut arī tā ir cilvēciski ierobežota. Es tev sniegšu pretī Savu mīlestību. Mīlestību, kas ir mūžīga. Pāriplūstošu mīlestību. Mīlestību, kas plūdīs no tavas dzīves un atspirdzinās citus.
Sniedz Man tikai kausu savu ierobežoto jūtu – Es to ļoti vēlos. Es ilgojos pēc tā. Es raudu pēc tā, tāpat kā raudāju dēļ mīlestības uz Jeruzālemi. Uz tevi Es izliešu tādu mīlestību, kādu tu nekad neesi pazinis. Mīlestību, kas pārpludinās visu tavu būtni ar apmierinājumu, par kādu neesi pat sapņojis. Redzi, Es tevi lūdzu: DOD MAN DZERT. Vai arī ar Elijas vārdiem: pašā sākumā izcep Man mazu plāceni – un tev nekad vairs netrūks maizes un eļļas. (1.Ķēn.17:13-16)

Vai neesmu tev pavēlējis?
Redzi, vai tā ir maza lieta, ka tu mēģini Visvareno Dievu nogurdināt ar savām iebildēm? Vai Man viegli redzēt tevi staigājam vāju, kad varu tevi pilnīgi nodrošināt ar Savu spēku? Es esmu tev parādījis žēlastību, bet tu Mani esi atlicis malā, apslāpējis un apbēdinājis Manu Garu, staigādams savus paša ceļus.
Vai Es neesmu tev pavēlējis? Vai izbēgsi no Maniem pārmetumiem, Mani sarūgtinādams? Tu veltīgi meklē Manu smaidu, jo savā sirdī domā, ka vari Man atnest kādu dāvanu. Nepievilies. Dievs nav cilvēks – Man nevajag nevienu no jūsu dāvanām. Dievs vēlas tikai domu un darbu SASKAŅU. Un, redzi, paklausība ir labāka par visiem upuriem. Es nākšu, kad tu būsi pilnīgi PAZEMOJIES.

Es sniegšu tev uzvaru
Mans bērns, vai Es jebkad esmu cietis sakāvi? Vai esmu tev kādreiz uzgriezis muguru un tevi atstājis? Vai tad Es vienmēr neesmu bijis tavs sargs un tavs stiprais patvērums?
Es esmu tevi pasargājis un uzturējis – slimībā un veselībā. Redzi, Es esmu ar tevi, lai palīdzētu arī tagad. Nebīsties un nebaiļojies. Mans mērķis tiks īstenots arī tavā vājumā, ja vien tu savā vajadzībā paļausies uz Manu spēku.
Mans prāts notiks, neatkarīgi no tavas dzīves apstākļiem. Es darbojos ne tikai tad, kad ceļā nav šķēršļu. Nē, Es pagodinos, pārvarot visus apstākļus, un Man sagādā prieku gūt uzvaras tur, kur uzvara šķiet neiespējama.
Rēķinies ar Manu ienākšanu tevī. Zini: visur tur, kur ticība Mani ieaicina uz skatuves, izmainās pilnīgi viss. Tumsa pārtop gaismā. Skumjas pārvēršas priekā. Slimība – veselībā, nabadzība – Manā pietiekamībā un Manā pilnīgajā apgādībā. Šaubas pārtop ticībā, bailes – paļāvībā.
Nekāds negatīvs spēks nevar pastāvēt kopā ar Manu Garu. Kad Mans Gars ienāk, visam svešajam ir jāaiziet. Jā, un tas AIZIES!
Lūdz uzvaru – Es atnākšu un tev to sniegšu. Nemeklē uzvaru – MEKLĒ MANI, un tu redzēsi uzvaru. Tā atnāks reizē ar Mani. Un Tu ieraudzīsi brīnumus, ko tikai Es spēju darīt.

Jūs nevarat izsmelt Manu mīlestību
Pacel savas acis un palūkojies uz Mani. Lai arī tu Mani biji aizmirsis, Es neesmu aizmirsis tevi. Kad tu sevi steidzināji savos ikdienas darbos, Es joprojām biju AIZŅEMTS AR TEVI. Kad tavs prāts bija pasaules lietu sagūstīts, Manas domas palika pievērstas tev.
Mani mazie bērni, jūs nevarat izsmelt Manu mīlestību. Jūs varat skumdināt Manu sirdi, bet Mana mīlestība ir neizsmeļama. Tā nemainās. Es ilgojos pēc jums, pievērsieties Man. Manas rokas ir pilnas svētību, kuras vēlos jums dot. Es ilgojos sadzirdēt tavu balsi. Tu daudz sarunājies ar citiem – ak, runā ar Mani! Man ir tik daudz, ko tev sacīt.
Es taču neesmu kaut kāds tāls un svešs spēks. Es esmu Persona, tāpat kā tu. Vai esi aizmirsis, ka Es tevi radīju pēc Sava tēla un Savas līdzības? Nav tā, ka Es būtu tāds kā tu, bet gan tu esi TĀDS KĀ ES.
Stiep šurp savu pirkstu, pieskaries Man! – Es reiz teicu Tomam. (Jņ.20:27) Bet tev Es saku: meties Manās rokās, izlej Man savu mīlestību. Tu atklāsi, ka Es esmu tev tik pat sataustāms kā Tomam. Izstiep savu roku! Jā, satver Manu naglu caurdurto plaukstu.
Vai tu joprojām šaubies par Manu mīlestību?

Vai var māte aizmirst savu zīdaini un neapžēloties par savu miesīgu bērnu?
Un, pat ja māte to aizmirstu, Es tevi neaizmirsīšu.
Redzi, abu Savu roku plaukstās Es tevi esmu iezīmējis;
tavi mūri ir vienmēr Manā priekšā. (Jes.49:15,16)

Drosme
Mani ļaudis neies vaimanādami, jo tas Kungs būs viņu līksme un viņu dziesma. Viņi nebūs kurnētāju tauta, jo Es noņemšu kurnēšanu jūsu ielās. Vai tad Es lai vedu kaujā raudošu sievu armiju? Vai tad Es likšu karot ģībējiem?
Nē, Es Saviem ļaudīm došu SPĒKA un DROSMES garu, un Es tos darīšu sirdīs stiprus. Viņi būs Mana augšāmcelšanās spēka liecinieki, spēcīgi un veselīgi. Viņi būs neatlaidīgi. Es izņemšu no ierindas tos, kas ir bikli, vai kas meklē ērtības un drošību. Mans ceļš ir upura ceļš, un jūsu alga nebūs pasaules gods.
Tātad uzvelc Dieva PILNĪGO BRUŅOJUMU: galvā liec pestīšanas bruņu cepuri, apvelc taisnības krūšu bruņas, savus gurnus apjoz ar patiesību un kājas apauj ar gatavību nest miera evaņģēliju, tad paņem ticības vairogu un Gara zobenu.
Jā, Mani ļaudis, tā būs tuvcīņa uz dzīvību vai nāvi. Tu vaigu vaigā nostāsies pretī ienaidniekam. Nekādā gadījumā tu nedrīksti pagriezties atpakaļ, jo vari tikt nogalināts. Tev taču nav bruņu, kas aizsargātu muguru. Gļēvuļi ies bojā.
Tu vēl neesi gatavs cīņai, kamēr tver dzīves ērtības un baudi šī laika personīgo komfortu. Katram kareivim pirmajā vietā jāliek sava atrašanās armijas rindās, bet paša personīgā dzīve lai paliek otrā plāksnē. Tāpat jādara jums, kas vēlaties būt Mani sekotāji. Stāv rakstīts: jo arī Kristus nav dzīvojis par patikšanu Sev pašam. (Rom.15:3) Kā tu riskē, atļaujot miesai diktēt savu gribu! Tālāk tas var kļūt aizvien ļaunāk. No viltīgas sirds nevar nākt nekas labs. Tava miesīgā roka tevi pievils – neuzticies sev.
Tikai tas, kas tevī iedzimis no Dieva Gara, spēj darīt taisnību. Tāpēc nesalīdzinies ar šo pasauli, bet kļūsti pārveidots un atjaunots prātā, lai spētu izprast, kas personīgi tev ir labā, tīkamā un pilnīgā Dieva griba. (Rom.12:2)

Tava nama glābšana
Mans bērns, Es esmu tevi mīlējis ar mūžīgu mīlestību un stiprām saitēm tevi saistījis pie Sevis. Ar debesu svētībām esmu tevi svētījis un neaizliedzu tev neko, ko tava sirds ir vēlējusies. Jā, un Es gribu darīt vēl vairāk. Jo vai tad Es neesmu apsolījis, ka tiksi glābts tu pats UN viss tavs nams? Vai tad asinis nav slacītas uz tavu durvju stenderēm un palodām, lai tiktu izglābta visa tava ĢIMENE? (2.M.12:22,23)
Tāpēc stiprinies, zinot, ka Es darbojos ar tevi kopā. Tikpat droši, kā dienas gaisma aizdzen tumsu, tā tava gadiem uzturētā ticība tiks beidzot simtkārtīgi atalgota. Tā pārvērtīsies skatīšanā, jo ar paša acīm tu redzēsi un paša ausīm dzirdēsi, un savā sirdī priecāsies par lietām, kas atrisināsies īstajā laikā.
Es paveikšu brīnišķīgu darbu, un tu slavēsi un godināsi Manu vārdu. Mēs to darīsim KOPĀ un vienlaicīgi! Jo Viņš, kas tevi uztur, nesnauž un neguļ. Tas Kungs, tavs Dievs, ir tavs spēks. Tavs sauciens tiek laipni uzklausīts, tiklīdz tu nāc.
Meties Viņa žēlastībā! Viņa laipnība un mīlestība, Viņa žēlastība un līdzjūtība nav izsmeļama. Viņa uzticība pastāv nesatricināma visās paaudzēs. (Jes.59:21)

Pārcel kalnus
Mani ļaudis, Es esmu jūs aicinājis nožēlot grēkus un tos izsūdzēt, lai tiktu šķīstīti. Bet jūs esat klausījušies Manos vārdos, it kā tie būtu tikai viegla čaboņa koku galotnēs – it kā tie būtu bez satura un bez jebkādām sekām, un tos varētu noslaucīt malā. Redziet, Es jums saku: jūs nevarat pretoties Manam Garam, nepiedzīvojot sāpju sajūtu sevī – pagriežot kurlu ausi pret Maniem vārdiem, jūs iekrītat ienaidnieka ķetnās.
Jūs nesaucat Mani no visas sirds un tad kurnat, ka Es neesmu uzklausījis jūsu lūgšanas. Redziet, vai tad nav rakstīts: tas Kungs aplaimo tos, kas Viņu NEATLAIDĪGI meklē? Un atkal: tad jūs Mani atradīsit, kad no VISAS savas sirds meklēsit.
Nemeklējiet Manu roku, lai tā palīdzētu jūsu vajadzībās, PIRMS neesat zemojušies savās sirdīs, šķīstījuši savas rokas un nākuši pie Manis ar upuriem, ko no jums esmu prasījis – ar salauztu un nožēlas pilnu sirdi. Tāpat jūs nevarat gaidīt, ka Es uz jums runāšu, ja jūsu ausis ir pilnas ar sliktām ziņām.
Gluži kā nevar dziedināt fizisko ķermeni, ja iesākumā neaptur kādas organisma sistēmas bojāšanos, tāpat nevar atnākt svētības un atmoda Manai Miesai, Draudzei, kamēr tā nenoliek savu ļaunumu un neaptur grēku. Jūsu acis neredzēs Manu vaigu, kamēr tās būs piesietas brāļu vainu un nepilnību vērošanai. Tikai tad, kad raudzīsieties uz Mani patiesībā un grēku nožēlā, jūs Mani redzēsit. Un, Mani redzējuši, jūs uz saviem brāļiem varēsit skatīties ar mīlestību, izpratni un pacietību, gatavi viņiem kalpot.
Redziet, tikai pēc tam, kad esam tikuši galā ar nezālēm, kad papuve ir uzrakta un akmeņi izlasīti – lūk, tad ES SŪTĪŠU LIETU un tad ar svētībām laipnībā kalpošu jūsu sirdīm. Un lai gan Mana sirds ir skumja un uz laiku esmu apslēpis jums Savu vaigu, Es jūs mīlu un beigās ar lielu maigumu atkal jūs sapulcināšu pie Sevis.
Es atturēšu Savu pletni, kad tu grēku nožēlā atgriezīsies pie Manis. Ja tu izsūdzēsi savus grēkus un atzīsi savus pārkāpumus, Es būšu uzticams un tev piedošu. Es tevi šķīstīšu un atjaunošu. Un tu atradīsi savu zudušo mieru. Tad tu teiksi, ka dievišķo skumju asaras bijušas saldas.
Sirds, kas skumst par saviem grēkiem, piedzīvos patiesu mierinājumu – tādu, kādu pasaule nevar sniegt. Ja tu ar savām asarām mazgāsi Manas kājas, Es tevi mīlestībā paņemšu Savā klēpī. Es nevaru tev aprakstīt Savu mīlestību. Varu tev tikai to sniegt. Tā pārsniedz Krustu. Tā iet cauri visam.

Atver Man savu sirdi
Mans bērns, tu Man esi vajadzīgs. Jā, Es esmu devis tavai dzīvei mērķi, kas stāv tālu pāri tavām šodienas uztveres spējām. Mana patiesība ir daudz dziļāka, bagātīgāka un daudz brīnišķīgāka nekā tu vari aptvert.
Atver Man savu sirdi. Es tevi piepildīšu ar Svēto Garu. Un tā apmierināšu tavas dvēseles visdziļākās ilgas.

Noliec malā savus elkus
Redzi, Es esmu nolicis pār tevi Savu Garu, lai no tevis izsprauktos šņuksti un tu vairs neklusētu. Jā, esmu runājis uz tevi jau iepriekš, lai tu iepazītu tā Kunga nastu un saprastu, kas ir Manā sirdī.
Jo Es mīlu Savus ļaudis, jā, Savus izredzētos un izvēlētos, un Mana sirds skumst par tiem, jo viņi ir pagriezušies uz citu pusi. Viņi ir iepazinuši Manu mīlestību, jā, viņi ir baudījuši Manu labestību un žēlastību, tiem ir dota Mana pestīšana. Bet viņu mīlestība ir atdzisusi un kļuvusi auksta. Viņi pievēršas kam citam, un viņu ceļi ir kļuvuši par savu iegribu takām.
Es esmu greizsirdīgs Dievs, saka Jehova, un Es nedalīšos Savā godā ne ar vienu citu. Bez mēra Es izliešu Savu labvēlību pār katru atvērtu un Man nodevušos sirdi. Visiem, kas Mani piesauc, Es būšu žēlīgs.
Bet Mana tauta līdz šim vēl NAV SAUKUSI – viņi nav Mani aicinājuši. Redziet, viņi ir apmierināti ar šīs pasaules sēnalām un vienaldzības stundā atļāvuši dzīves baudām aizpildīt to vietu, kas pienākas tikai un vienīgi Man. Jā, tieši tas ir nostūmis Manu Garu no Viņa vietas. Taču tas viņiem nedos apmierinājumu.
Ak, kaut viņi atgrieztos pie Manis, saka tas Kungs. Jo, kā tēvs gaidīja sava pazudušā dēla atgriešanos, tā Es ilgojos pēc Saviem no Manis aizgājušajiem ļaudīm. Jā, Mana sirds ir skumju pilna, un Manas asaras izplūst kā avots. Jo Es tos joprojām mīlu. Mana dvēsele sniedzas pēc tiem.
Atgriezies pie Manis, saka tas Kungs, un Es atgriezīšos pie tevis. NOLIEC MALĀ SAVUS ELKUS un sniedz Man savu sirdi. Paliec Manā priekšā atvērts, un Es tevi atbrīvošu no taviem sārņiem. Es tevi šķīstīšu un piepildīšu ar Savu godību. Jā, un tu vairs netīkosi pēc Ēģiptes gaļas podiem un ķiploku saišķiem. Tu nevairosi atkritumu kaudzes. Nē, Es apmierināšu tavu dvēseli ar dienišķo mannu no Debesīm, ar pienu un medu, ko tu pats nebūsi gādājis.
Un tev atgriezīsies tava zudusī veselība, tu būsi dzīvīgs un spēka pilns. Tu kalposi Man ar jaunu enerģiju. Tu iziesi jaunā spēkā, un Mans prieks pastāvīgi būs tava daļa. Kaut arī tu strādātu pašā pēdējā stundā pirms saules rieta, tev tiks atlīdzināts tāpat kā tiem, kas būs pūlējušies visu augu dienu. (Mt.20:1-16)

Dieva prāts
Mans bērns, uztici Man savu prātu. Es to glabāšu pilnīgā mierā un klusumā. Sniedz Man savas domas. Es tās uzturēšu mierā. Ja tu atļausi citiem cilvēkiem domāt tavā vietā, tu nonāksi briesmās. Ja centīsies pats izprātot, tu vari nonākt izmisumā savas ierobežotības dēļ. Bet lai tevī ir KRISTUS PRĀTS.
Lai Mana domāšana pārņem tava prāta darbību, tad tu precīzi zināsi, kas ir pareizi. Vai tad Es neesmu apsolījis: ja kādam trūkst gudrības, lai tas lūdz Dievu, kas dod no sirds un bagātīgi? Es neesmu tevi atstājis vienu dzīves viļņos kā kuģi bez stūres. Es dalīšos ar tevi Savas domāšanas spēkā.
SNIEDZIES pēc tā! Dodies dziļumā. Roc! Jo Dieva prāts ir bezgalīgs.

Dārza strauts
Redzi, Mana roka ir pār tevi – tevi svētīt un tevī īstenot visus Manus labos nodomus. Arī šai stundai Es esmu gatavojis tavu sirdi un Savā laipnībā neļaušu tev piedzīvot kļūdas.
Tikai uztici visu Manām rokām, jo Es varu pie tevis brīvi darboties vienīgi caur tavu pilnīgo NODOŠANOS Man. Kā reiz tika teikts: pavēli tam Kungam savu ceļu un ceri uz Viņu, gan jau Viņš tad darīs. (Ps.37:5) Mans spēks tevi uzturēs, un Mans miers sargās tavu prātu. Tikai UZTICIES MAN – tici, ka viss, ko Es daru, ir mīlestībā darīts.
Tu noteikti sastapsi pretiniekus. Katram viņi ir daļa no dzīves ceļojuma kārtības. Kas spēj no tiem izbēgt? Bet Es saku: kas staigā Manī un aizlūdz – no to Manu bērnu ciešanām un pārbaudījumiem Es jaunajā zemē uzcelšu pieminekli. (2.Kor.4:17,18)
Manas rokas tevi apņem. Es nekad neesmu tevi vairāk mīlējis kā tagad! Es tevi darīšu par DĀRZA STRAUTU, kuru kalnu avoti baro.

Un tas Kungs tevi vienmēr vadīs un paēdinās tavu dvēseli arī tukšās vietās
un stiprinās tavus locekļus, ka tu būsi kā auglīgs dārzs
un kā ūdens avots, kurā ūdens neizsīkst. (Jes.58:11)

Slavas instruments
Mans bērns, Es esmu tevi izvēlējies, lai no tevis varētu izgatavot Sev slavas instrumentu. Es no tevis izdabūšu ārā slavas un prieka melodiju. Es likšu tavas dvēseles arfas stīgām vibrēt priekpilnā dziesmā.
SVĒTĪ MANI ar savu lūpu augli un klusā pielūgsmē čuksti Manu vārdu. Es tevi atbrīvošu no cietuma, bet tu gara brīvībā paaugstināsi savu Dievu.
Kāds reiz ir teicis: es esmu neievērojams kā tārps. Redzi, tu Man esi dārgs, saka tas Kungs, tu esi Mans acuraugs.
Negriezies atpakaļ neticības mākts, bet spiedies uz priekšu un uz augšu, līdz tumsa paliek aiz muguras un tu izkļūsti gaismā. Tad tu Mani redzēsi vaigu vaigā un pazīsi tā, kā cilvēks pazīst savu vislabāko draugu.
Atnes Man visu savu sajukumu un neziņu. Daudziem jautājumiem nav vajadzīgās atbildes. Bet kad sirds ir savienota ar Tēvu, tad atnāk gara apgaismība, kas pārveido domas un aizdzen šaubas. Saprašana tad kļūst par sirds stāvokli, kas ir daudz vairāk nekā prāta gudrība.
MĀCIES PIELŪGT – un tava dvēsele iegūs atdusu. Jā, tu pacelsies līdz jaunai sadraudzības vietai, kur varēsi sacīt kā Pāvils: esmu līdz ar Kristu nosēdināts debesīs. (Ef.2:6)
Tad Gars tevi mācīs. Viņš atvērs tev Vārda noslēpumus. Caur Dieva Garu seno dienu svētajiem tika nodoti Raksti; caur Garu Vārda dārgumi tiks atklāti arī tev. Atgriežoties un atdusā tu tiksi glābts, klusumā un paļāvībā – iegūsi spēku.

Ko sēsi...
Kā Es varu dot DZIEDINĀŠANU tavai miesai, ja prātā tev joprojām ir briesmu sajūta? Kamēr tavās domās valda slimība, tā būs arī tavā miesā. Tev vajadzīgas daudzas lietas, bet viena it īpaši: absolūta uzticēšanās Manām mīlestības rūpēm par tevi.
Nāciet šurp pie Manis visi, kas esat bēdīgi un grūtsirdīgi, Es jūs gribu atvieglināt. (Mt.11:28) Tikai tad, kad tavs prāts ir mierā, tavs ķermenis var tikt dziedināts. Bēdāšanās ir aktīvs iznīcinošs spēks. Bailes rada spriedzi, un spriedze ir bruģēts ceļš uz sāpēm. Bailes ir iznīcinošas ķermeņa fiziskajai labklājībai. Dusmas iesviež cilvēka organismā tik daudz indes, ka nekādas antibiotikas nespēj tikt ar to galā. Astmu biežāk izraisa neapvaldīts niknums nekā ziedputekšņi vai kaķa spalvas.
Jēzus ķermenī nebija slimību, jo Viņa dvēselē nebija grēka. Tur bija nogurums kā dabisks darba un kalpošanas rezultāts, bet nebija vājuma un spēku izsīkuma, kura izcelsme būtu baiļu rezultāts.
Desmit minūtes neapslāpētu dusmu var nolaupīt tādu spēka daudzumu, kura pietiktu pusei dienas smagā darbā. Tava fiziskā enerģija ir DIEVA DĀVANA, kas tev uzticēta, lai to izmantotu Viņa godam un Viņa slavai. Ir grēks saņemt Viņa dārgo dāvanu un to izniekot velnišķīgu emociju izpausmei.
Neskaties uz citiem un nepazudini tos, biedinot viņus par viņu briesmīgajiem ieradumiem; neiznieko savu enerģiju, meklējot vainas citos. Tā tu pazaudē pats savu veselību slimīgās emocijās un iznieko savu dārgo laiku, ko varēji veltīt slavas un ticības pilnai attieksmei.
Tu nevari atļauties risku ļaut savām DOMĀM klejot. Tās nekad neizvēlēsies pareizo taku, kamēr tu tās nesaistīsi un nenoliksi sava gribasspēka kontrolē. Tu esi kungs savā paša namā. Tev nav jāieaicina savā prātā ļaunu domu maitasputni un jāļauj tiem tur vīt ligzdas, lai perētu savus jaunos putnēnus.
Ko sēsi savā slepenajā domu dzīvē, to pļausi. SĒJ mīlestību un laipnību, un tev tiks atdarīts. Sēj izpratni un piedošanu, un tu novāksi laipnību. Sēj devīgumu un pateicību, un tu nekad nejutīsies nabags. Sēj cerību, un tu saņemsi piepildījumu. Sēj slavu, un tu novāksi prieku, labsajūtu un stipru ticību. Sēj bagātīgi, un tu arī bagātīgi pļausi. SĒJ! Tu redzēsi savu sēklu augam un būsi apmierināts. (2.Kor.9:6-12)

Uzticēšanās māksla
Mans bērns, liec savu sirdi Manā rokā un ļauj Man to dziedināt. Jā, ļauj Man savākt kopā visas tavas asaras, jo tās Man ir dārgas. (Ps.56:8) Tu NEESI VIENS, Es esmu bijis tevī visu laiku. Mana sirds ir jutusi to pašu ko tu – tev taču ir Augstais Priesteris, vienīgais, kas spēj just tev līdzi. (Ebr.2:18) Viņš ir gājis to pašu ceļu un var tevi pamācīt, kā pacelties pāri cilvēciskajai nosliecei krist sevis žēlošanā, garīgā depresijā, rūgtumā vai tamlīdzīgi.
Atnes savas nastas pie Manis. Es tev mācīšu UZTICĒŠANĀS mākslu.

Dziediet, Mani bērni
Mani ļaudis, Mani izredzētie, Es jūs mīlu ar mūžīgu mīlestību. Ar Savas uzticamības saitēm esmu jūs piesaistījis Sev. Es neesmu cilvēks, kas var melot (4.M.23:19), bet visu, ko esmu apsolījis, Es patiešām izpildīšu līdz galam, lai Tēvs varētu tikt pagodināts jūsos un jūs nestu daudz augļu.
Esmu jums apsolījis žēlastību, lai jūs varētu izplest šo mīlestību kā spārnus un nest citiem tāpat kā Es – lai tā ieplūstu apkārtējā ienaida atmosfērā. Kristus nomira par jums, kad jūs bijāt ienaidā ar Dievu. Golgātas mīlestība netika dota draugiem, bet gan ienaidniekiem. Es jūs mācīšu, kā mīlēt ar Golgātas mīlestību.
Atceries: Es vienmēr esmu jūsu vidū, kad jūs Mani vienprātībā SLAVĒJAT. Nekad neļaujiet kādai bailības izpausmei apēnot jūsu slavu! Par Manu godu jums nav jāraizējas – Es esmu izturējis visas vētras. Cilvēku pūles ir kā ūdens viļņi ap Gibraltāru. Tie sitas pret klintīm, bet nav tās izmainījuši. Mani neietekmē nievas. Nedusmojieties tādēļ uz viņiem.
Jo dusmas noved pie spriedzes, bet spriedze sagrauž PRIEKU. Un, kad prieks aizgājis, arī uzvara ir pazaudēta, ticība novājināta un paklausība iznīcināta. Gars atkrīt atpakaļ slims. Sāls ir pazaudējusi savu sālīgumu. Kā gan Es varu pasargāt Savu darbu jūsos, ja jūs pazaudējat prieku?
Priecājieties vienumēr – teica apustulis Pāvils, un arī Es jums saku: priecājieties! Lai visi ļaudis ievēro jūsu pastāvību, jo patiesi, tā Kunga atnākšana ir tuvu. Apjozieties karam un esiet stipri. Tas Kungs jūs uztur, Viņš it tas, kas jums sniedz uzvaru.
DZIEDIET, Mani bērni! Lai slavas saucieni sadzirdami visapkārt – jo tas Kungs ir varens un Viņa vārds pilns godības.

Slavējiet Mani
Slavējiet Mani, Mani ļaudis! Slavējiet no mīlestības pilnas sirds. Slavējiet Mani par katru svētību un katru uzvaru.
Jā, slavējiet Mani arī tad, kad slavēt visgrūtāk. Šī ir tā uzvara, kas uzvar pasauli – jūsu ticība. Slavēšana ir TICĪBAS BALSS. Tā ir jūsu ticība, kas priecājas par jau iepriekš pasludinātām uzvarām. Slavas dziesma ir apliecinājums tam, uz ko jūs cerat. Tā kļūst par neredzamo lietu skatīšanu vaigā. Tas ir izejmateriāls Manās rokās, no kura Es radu jūsu UZVARAS.
Sniedziet to Man. Sniedziet to daudz un bieži. Jo Es mājoju Savu ļaužu slavas vidū. Es mājoju, jo tur jūtos vislaimīgākais. Tāpat, kā jūs slavējot Mani darāt laimīgu, jūs darīsiet ienaidnieku nelaimīgu. Viņam nav varas pār slavējošu kristieti. Viņš nevar nostāties pret slavējošu Draudzi. Tas ir VISSPĒCĪGĀKAIS IEROCIS pret viņu.
Tāpēc slava ir kā abās pusēs ass zobens, kura viena puse atnes veselību jūsu pašu garam, bet otra – sagriež ienaidnieku.

Es slavēšu to Kungu, kamēr dzīvošu,
Es dziedāšu savam Dievam, kamēr vēl še būšu! (Psalms 146:2)

Ūbeles balss
Mani bērni, pār šo zemi atskan ūbeles balss. Tā ir Līgavaiņa balss, kas aicina savu LĪGAVU. Tā ir dūdošana Garā, lai izvestu priekšgalā cilvēkus, kas nosaukti pēc Viņa vārda. Jā, godības Kungs pulcina kopā tos, kas Viņam pieder. Tas ir mīlestības sauciens. Un tie, kas Viņu patiešām mīl, sadzirdēs un atsauksies.
Līdzīgs pievelk līdzīgu. Mīlestība vienmēr ir bijusi patiesas māceklības pārbaude. Tos, kuru sirdis ir piesaistītas Debesu lietām, neapžilbinās pasaules spožumi. Tie, kuri klausās sava Mīļotā balsi, netaps kurli no pūļa saucieniem. Trokšņu pilnajā pasaulē katrs velk pie sevis, bet viņus tas neuztrauks.
Jā, viņi DZIRDĒS maigo ūbeles dūdošanu, kamēr kāds cits, atrazdamies tiem līdzās, dzirdēs vien sludinātāja vārdus, pievēršot uzmanību tikai viedokļiem un argumentiem.
Tev nav jābaidās, ka tu varētu nesadzirdēt. Ja būsi kluss un uzmanīgs, tad sadzirdēsi. Redzi, tava sirds to dzirdēs un lēkās no prieka. Tu būsi kā Elizabete, kad viņa satikās ar Mariju. Viņa iekšēji nekavējoties reaģēja uz Kristus tuvumu, pat pirms Viņš bija piedzimis un pasaulei redzams.
Es saku tev: pirms Manas otrās atnākšanas Maniem dārgajiem tiks pasniegta atklāsme par Manu tuvumu.
Domā par Manu atnākšanu. GAIDI uz Mani. Tava sirds klausīsies un sadzirdēs. Es neesmu tālu. Es raugos pa tavas sirds logu. Tu Mani ieraudzīsi – tu pazīsi Mani, un tu priecāsies. (Augstā dziesma 2:9)

Mīlestība nekad nekļūdās
Redzi, Es esmu tas Kungs, tavs Dievs; vai tad Man kaut kas ir par grūtu? Es esmu pasaules GAISMA. Vislielākā tumsa nekad nespēs šo gaismu apslāpēt. Es tev būšu kā mākonis dienā un kā uguns stabs naktī. Es tevi sargāšu. Kā saules gaismā, tā nakts melnumā Es būšu tev blakus. Tu priecāsies un smiesies. Neziņas mirklī Mana mīlestība tev būs tikpat reāla kā žilbinošs uguns stabs. Jā, Es būšu tev tas pats, kas biju Izraēlam, un vēl daudz kas vairāk. Jo vai tad Es neesmu apsolījis īstenot tavas sirds vēlēšanās un dot pagāniem viņu mantojumu?
Tāpēc lai bailes tevi nenomāc! Kas svārstās, tas nesaņems. Savā sirdī neielūdz preciniekus; lai katra svešinieka doma tiek satriekta Manā vārdā – tā nāk no ienaidnieka. Tas labi zina, ka viņš neko nespēj pret šķīstu sirdi. Vienīgi tad, ja viņam izdodas iesēt kādas šaubu sēklas, tas var aizturēt Dieva ļaudīm Debesu svētības un liecību pazudušajiem pārvērst nullē. Tāpēc turies pie savas ticības, jo pēcgalā atmaksa būs liela.
Slavē Mani nepārtraukti, jo SLAVA rada TICĪBU, un Dievs mājo Savu ļaužu slavā. Ja tev šķiet, ka esi no Manis attālinājies – sāc slavēt! Ja šķiet, ka tev uzbrūk tumsa, tad zini: tu esi atlicis malā SLAVĒŠANU. Mīli Mani, sniedz Man savu pielūgsmi. Pārliecinies: mīlestība nekad nekļūdās. Kas Mani mīl, nekļūdīgi spēs ieaicināt Mani sev blakus. Un redzēs Mani visskaidrāk – tas, kas mīlēs visvairāk.

Slavas dinamīts
Mans bērns, paļaujies uz Mani. Es esmu tavs palīgs – tavs vairogs un tava abra. Jā, Es esmu tavs stiprais patvērums un tavs atbalsts. Nekāds ļaunums tev neuzbruks, jo tevi apņem un sargā Mana klātbūtne. Atceries: Man nevar pieskarties nekāds ļaunums. Lai tava sirds priecājas Manī, piepildi savu sirdi ar SLAVU. Kad tu Mani slavē un pielūdz, tad Es piepildīšu kā tavas, tā arī pārējo vajadzības.
Mēdz apcerēt spēku, kas piemīt ticībai un lūgšanai. Daudz retāk esmu cilvēkiem atklājis vareno slavēšanas spēku. Lūgšana un ticība atver durvis, bet slava un pielūgsme iedarbina varenu SPĒKA DINAMĪTU. Tiek it kā pagriezts slēdzis, un sāk darboties elektriskās strāvas spēks no Niagāras ūdenskrituma. Lūgšana par kādu vajadzību ir kā gaismas izlūgšanās atsevišķai mājai, bet slava un pielūgsme piepilda ar gaismu visu apkārtni.
Es neatceļu lūgšanu. Es tikai parādu daudz varenāku un ātrāku ceļu palīdzības saņemšanai daudziem cilvēkiem. Es esmu tik daudziem vajadzīgs, un laika ir atlicis maz. ATRAISIES SLAVAI, un, atkarībā no savas brīvības un uzticēšanās pakāpes, tu ieraudzīsi Manu devīgumu līdz šim neapjaustā varenībā.
Nenodarbini prātu ar savas vajadzības analīzi. Atstāj diagnozi un darbības mehānismu Manās rokās. Man nekas nav par sarežģītu. Sarežģītais eksistē tikai tavā prātā, un šo domu tevī ir iesējis ienaidnieks – lai apslāpētu tavu ticību. Atmet to! Neko nesver, vien mīli Mani no sirds. Neko nejautā, vienīgi pavaicā savai sirdij, cik daudz tajā ir mīlestības. Turies Man cieši klāt, neļauj Man aiziet. Patiesi, Es svētīšu tevi un darīšu par svētību citiem.
Redzi, Es tevi darīšu par Savu VĒSTNESI, lai tu būtu saldā smarža un žēlastības strauts. Caur tavu alīgumu daudziem citiem sāks slāpt. Caur tavu prieku citi ilgosies pēc prieka savā dzīvē. Caur tavu slavu citi sāks meklēt Mani. Un viņi atradīs, tāpat kā tu atradi.
Es pats tiem Sevi atklāšu. Varbūt citādi nekā tev, jo katram ir atšķirīgas vajadzības; bet Es atvēršu visiem, kas klauvēs. Brīnumus atstāj Manā ziņā. Tu ESI KAS ESI, bet Es – DARĪŠU.

Kā dzīvs upuris
Redzi, Es tev saku: atdod Man sevi pašu kā dzīvu upuri, nepielīdzinies pasaulei, bet tiec pārveidots un atjaunots prātā. PIEVĒRSIES Gara lietām un nenokļūsti miesas iegribu varā.
Jo Es tevi esmu atpircis par dārgu maksu. Jā, tu Man esi īpašs ieguvums, Mana bagātība. Es vēlos, lai tu visu savu pieķeršanos veltītu Man, tāpat kā Es esmu atdevis Savu sirdi tev.
Man ir vajadzīgs TRAUKS, caur kuru darboties, pieejams un gatavs lietošanai. Tev sevi jātur gatavības stāvoklī. Tu nevari dzīvot miesā un vienlaikus būt pieejams Garam. Tev jāstaigā Garā, jādzīvo paklausībā Garam. Nenonāc važās, izdabājot miesai. Lūdz Garā. Vairāk priecājies! Turi sevi Dieva MĪLESTĪBĀ.

Audz Manī
Mani ļaudis, Es esmu jums novēlējis mūžību. Pirms pasaules radīšanas esmu jums paredzējis dāvāt grēku piedošanu. Par Kungu Jēzu Kristu stāv rakstīts, ka Viņš ir Dieva Jērs, izredzēts un nozīmēts Savam uzdevumam pirms pasaules radīšanas. (1.Pēt.1:20) Es esmu Viņu tev atklājis tā, lai tu iegūtu ticību Viņam un saņemtu jaunpiedzimšanu – nevis no kādas iznīcīgas, bet gan neiznīcīgas sēklas, no tās, kas ir dzīva un pastāv mūžīgi.
Kad nu tu esi Kristū, tevī ir Mana dzīvība un tu esi kļuvis par jaunu radījumu, par bērniņu. Bet tagad AUDZ Manī – tā, lai ar laiku varētu attīstīties pilnā Dieva vīra vai Dieva sievas augumā un līdz pat Kristus pilnībai. (Ef.4:13)
Es tevi neievedu Savā ģimenē, lai tu paliktu tajā kā mazulis. Nē, Man rūp tavs briedums, tava pieaugšana gudrībā un visu to lietu atziņā, kas nāk no Manis. Tev jāiegūst kalpošanas pilnība un jāparāda savā dzīvē Gara augļi.
Tādēļ Svētajā Garā esmu tevi līdz mūža galam nodrošinājis ar kalpošanas dāvanām. Tās saņēmis, tu konstatēsi, ka izmainies, pieaudz žēlastībā un atziņā – pieaudz Manī. Pilnīgi dabiski, tavā dzīvē sāks parādīties un izpausties GARA AUGĻI. Kā ābols parādās ābelē, tāpat tas notiks ar tevi. Kā koks neplāno un nepieliek nekādas pūles, lai augli iegūtu, tāpat tas notiks pie tevis.
Uztici Man savu SVĒTTAPŠANU. Esi paklausīgs Manam Vārdam un ļauj savam prātam atrasties Kristus prāta kontrolē. Nepūlies sevī radīt Gara impulsus paša spēkiem, bet dod Man brīvību tevī izpausties. Varbūt tu Man pretojies, jo jūties nevērtīgs un “negatavs”. Tā ir prāta pievilšana. Redzi, Es nelietoju tevi tad, kad tu “jūties gatavs”, bet gan tad, kad Man tevis vajag un tu esi Man atdevies. Un arī šai laikā Es turpinu tevi pilnveidot un gatavot tavu sirdi, lai tā kļūtu Man arvien derīgāka un labāk lietojama kalpošanā. (Ef.4:12,16)
Patiesībā, ja reiz arī atnāks diena, kad tu “jutīsies gatavs”, tad Manu darbu pilnīgi nobloķēs tevī uzaugusī lepnība un Es būšu spiests lietot kādu citu.

Bet Gara auglis ir: mīlestība, prieks, miers, pacietība, laipnība,
labprātība, uzticamība, lēnprātība, atturība. (Gal.5:22)

Gara spēks
Daudzajos pārbaudījumos tu mācīsies drosmi. Tev par katru cenu jāiegūst SĪKSTUMS – gara spēks visu izturēt. Es pieaudzēšu tavus spēkus, kamēr tu spēsi panest īpaši smagas nastas un izturēt intensīvu spiedienu. Tu kļūsi par Debesu valstības vēstnesi, kuram Es varēšu uzticēt grūtus uzdevumus uz zemes.
Es nevēlos, ka tu atkāptos un paliktu komforta zonā. Tev nepieciešams apmācības un disciplinēšanas laiks, lai tu krīzes brīdī nekristu ģībonī un nenonāktu baiļu varā.
Uzticies Maniem norādījumiem. Tev taču ir bijušas iespējas pārliecināties, ka Es ESMU uzticams un tevi mīlu.

Atrodi klusumu
Nav svētību, ko Es varētu aizliegt tiem, kas staigā paklausībā Man – kas seko, kad viņus aicinu, un atsaucas, kad gribu tiem ko teikt. Tādi ir tuvi Manai sirdij un dārgi Manam skatam. Tiem ir acis saredzēt Manus mērķus un ausis sadzirdēt Manu vadību.
Neaizraujieties ar saviem lielajiem garīgajiem sasniegumiem. Pēc kā jūs spriežat par jautājuma svarīgumu? Tā bija salīdzinoši niecīga lieta, ko Anna lūdza par savu dēlu, bet kādas lielas lietas Es īstenoju caur Samuēlu! Jums varbūt šķiet mazsvarīgi, ka Simeāns un Anna pravietoja par Kristus bērniņu, bet Man tas bija tik svarīgs vārds, ka tika ierakstīts Svētajos Rakstos un saglabāts mūžīgi.
Nē, jūs nevarat spriest par Dieva ceļiem cilvēku vidū. Jūs neredzat vēju pūšam, bet varat redzēt lidojošas lapas. Debesu lietas uz zemes šķiet miglainas. Cilvēku balsis noslīcina Dieva balsi. Pasaule visu dara neskaidru.
Tikai lielā KLUSUMĀ iespējams sākt atsijāt pelavas un beidzot nonākt pie patiesības zelta graudiem. Klusums vienā dienā tev pateiks daudz vairāk, nekā pasaules balsis spēs pastāstīt visas tavas dzīves garumā. ATRODI KLUSUMU – atklāj tā bagātības un saisti to pie savas sirds.

Esi Mans sabiedrotais
Mani bērni, nebaidieties no Manas balss un nepretojieties tai. Kad Es uz jums runāšu, jūs ZINĀSIET, ka tas esmu Es, Kungs Dievs. Jā, tāpat, kā Es runāju uz Jesaju, Es runāšu arī uz jums. Vai tas nav savādi, ka jūs tad satrūkstaties un esat pārsteigti? Drīzāk vajadzētu brīnīties visiem tiem, kas Manu balsi nedzird!
Lai tevi nesāpina, ja apkārtējie šaubās par to, kā Es pie tevis darbojos. Labāk lūdz, lai arī tie saņem šo svētīgo iespēju: lai viņu ausis atveras un gars kļūst jūtīgs, gatavs pieņemt Mana Gara kalpošanu. Lūdz, lai arī viņiem atnāk slāpes un dedzīga vēlēšanās staigāt daudz ciešākās attiecībās ar Mani.
Patiesi, intelektuāla reliģija, ārēja kalpošana un miesīga darbošanās nesniedz dvēseles barību un sirds atvieglojumu. Lai arī tās pašas par sevi nav ļaunas, tās, kā Bībele saka, ir netīras skrandas – tā nav piemērota vide, kur dvēselei baroties.
Kad Es jums solīju ZAĻAS GANĪBAS, Man nebija prātā reliģioza darbošanās. Kad sacīju: nāciet, pērciet pienu un maizi par velti – Es neaicināju uz drudžainu kalpošanu, bet uz sadraudzību un kopīgu baudīšanu. Tikai tā dvēseles var tapt stipras, sirdis šķīstas un prāti atspirdzināti.
Tava aizņemtība un steiga Mani nogurdina. Nav jābrīnās, ka arī tu esi noguris! Mani apbēdina tavs īgnums un vainu meklēšana citos. Es ilgojos tevi no tā atbrīvot. Esi MANS SABIEDROTAIS! Es tevi piepildīšu ar patieso Dzīvību – tik dinamisku un spontānu, ka tu Man kalposi, pirms paspēsi ko apsvērt vai pielikt savas pūles...

Ļaujies Manai rokai
Mans bērns, esi žigls paklausīt. Jo Mana Gara darbība kādā brīdī var būt miesai nepieņemama un reizēm diametrāli pretēja tavai izpratnei. PAKLAUSI neatkarīgi no tā, ko tas tev var maksāt. Tev pavisam noteikti tiks bagātīgi atmaksāts par katru upuri – jo grūtāks uzdevums, jo bagātākas svētības.
Es nespiedīšu tevi pieņemt Manu izvēli, nedz arī darīšu Savu gribu neizbēgamu. Tev vienmēr būs atvērts arī kāds vieglāks ceļš, kas tavam prātam šķitīs daudz saprātīgāks un mazāk riskants. Kas attiecas uz risku, Es jau esmu aprēķinājis uzdevuma smagumu un attīstījis tavu ticību tā veikšanai.
ESI JŪTĪGS uz Manu Garu. Uzklausi Manu balsi. Mana roka būs uz tava pleca. Es negribu tev laupīt brīvību, bet tevi vadīšu arvien pieaugošā dzīvībā un, sitot krustā tavu miesas prātu, sniegšu brīvību tavam garam.
ĻAUJIES Manai rokai, nepretojies. Tu jau zini, ka Es pie tevis strādāju. Nejautā, ko Es cenšos pie tevis panākt. Vienkārši dod Man brīvas rokas – uzticoties. Gala rezultātā tu saņemsi pārsteigumu un prieku.

Ceļš ir stāvs
Tu esi Manis izvēlēts TRAUKS, saka tas Kungs. Netopi pievilts ar miesas kārībām un aptraipīts ar dzīves lepnību. Esi pazemīgs un vienkāršs, jo tam, kas ir tā Kunga kalps, tā piederas.
Lepnība paaugstinās. Tā paaugstina sevi pār Kristu. Pazemība noliecas līdz patiesai kalpošanai – tu neesi tas, kas jāpielūdz, bet gan tas, kas KALPO.
Tu esi Mans dārgums. Man ir prieks par tevi tad un tikai tad, kad esi pilnīgi Man pakļāvies – bez personīgām ambīcijām un lepnuma par sasniegto. Ja tu uz ko ceri, tad ceri uz lielāku Manu tuvumu. Ja tu pēc kā ilgojies, tad ilgojies pēc vēl vairāk Manas taisnības un Manas mīlestības. Es nepieņemšu otro vietu tevī. Mans Gars atstās nešķīstu trauku. Kā grēkam nav vietas Debesīs, tā Es nemājoju sirdī, kas meklē ļaunumu.
Tāpēc Es tev saku: svied tālu prom no sevis visu, kas pieviļ – tāpat, kā tu izmestu kādu netīru lupatu. Māci arī citus saglabāt garīgu veselību: iekšēji attīrīties, atzīstoties savos grēkos un atsakoties no visa, kas laupa Svēto Garu. Nocērt, iztīri, šķīsties Kristus Asinīs, atbrīvojies no grēka. Nekad neesi apmierināts ar noietu pusceļu.
Svētums neatnāk pa līdzenu ceļu. CEĻŠ UZ SVĒTUMU ir šaurs un stāvs, un īpaši vientulīgs. Bet cita ceļa nav. Tas ir ceļš, pa kuru gāja Meistars. Vai tad Viņa mācekļiem nav jāsper tie paši soļi?