KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Meklētājs atrod

Bībeles un kristīgās literatūras studija T
Jūnijs 2018

Lūgšanu kambara noslēpums

 
6. Bet, kad tu Dievu lūdz, tad ej savā kambarī, aizslēdz savas durvis un pielūdz savu Tēvu slepenībā; un tavs Tēvs, kas redz slepenībā, atmaksās to tev. (Mt.6)
Ar ieiešanu kambarī domāts kaut kas vairāk nekā kāda telpa. Gan Vecā, gan Jaunā Derība runā par divu kategoriju ļaudīm: tiem, kas Dievu meklē, un tiem, kas nemeklē.
 
Israēla vēstures pieredze
7. Tad Mozus ņēma telti un uzcēla to tālu ārpus nometnes un nosauca to par Saiešanas telti. Ikvienam, kas meklēja To Kungu, bija jāiet uz Saiešanas telti ārpus nometnes. (2.M.33)
2. Tas Kungs ir ar jums, kamēr jūs esat ar Viņu, un, ja vien jūs Viņu meklēsit, jūs Viņu arī atradīsit, bet, ja jūs Viņu atmetīsit, tad Viņš jūs arī atmetīs.
4. Taču, kad tam klāsies grūti un tas atgriezīsies pie Tā Kunga, Israēla Dieva, un Viņu meklēs, tad Viņš būs tiem atrodams.
12. Un viņi atjaunoja derību ar solījumu meklēt To Kungu, savu tēvu Dievu, ar visu savu sirdi un ar visu savu dvēseli.
15. Tāpēc ka viņi meklēja To Kungu ar visu savu pielūgsmi, pārliecību un gribu, tad arī Viņš bija viņiem atrodams, un Tas Kungs deva viņiem visapkārt mieru. (2.Lku 15)
5. Kamēr viņš meklēja To Kungu, Dievs lika viņam zelt.
15. Tā viņa slava izplatījās visai tālu, jo viņam tika sniegta brīnišķa palīdzība, kamēr viņš kļuva varens. (2.Lku 26)
Israēls baudīja mieru un uzplaukumu, kamēr meklēja Dievu lūgšanās. Bet kad ķēniņš kļuva varens, piezagās lepnība. Viņš pārstāja meklēt to Kungu un viņam nācās nomirt apkaunotam.
20. Mana telts ir sagrauta, visas telts saites sarautas. Mani bērni mani atstājuši, to vairs man nav; nav neviena, kas turpmāk uzceltu manu telti un pārklātu to ar telts segu.
21. Jo mani gani ir bijuši apmāti un nav meklējuši To Kungu, tādēļ tiem nebija panākumu, un viss viņu ganāmais pulks ir izklīdis. (Jer.10)
 
Lūgšanu kambara spēks
29. Bet tad no turienes jūs meklēsit To Kungu, savu Dievu, un to atradīsit, kad jūs Viņu meklēsit ar visu savu sirdi un ar visu savu dvēseli. (5.M.4)
2. Svētīgi tie, kas sargā Viņa liecības, kas Viņu meklē no visas sirds. (Ps.119)
7. Tos Es vadīšu Savā svētajā kalnā un iepriecināšu Savā lūgšanas namā; viņu dedzināmie upuri un kaujamie upuri uz Mana altāra būs Man patīkami, jo Mans nams būs lūgšanas nams visām tautām. (Jes.56)
Vai jums ir savs lūgšanu kambaris? Nav svarīga telpa, bet gan ikdienas paradums norobežoties no pasaules, lai pabūtu vienatnē ar Dievu. Veltot Viņam savu labāko laiku, ilgojoties pēc Viņa, meklējot un piesaucot Viņu. Lai jūsu upuris uz Dieva altāra nav “klibais jērs”, dalītas sirds vai miega pilnu acu upuris.
3. Slavējiet Viņa svēto Vārdu! Lai priecājas visu sirdis, kas meklē To Kungu!
4. Meklējiet To Kungu un Viņa spēku, vienumēr meklējiet Viņa vaigu! (Ps.105)
7. Lūdziet, tad jums taps dots; meklējiet, tad jūs atradīsit; klaudziniet, tad jums taps atvērts.
8. Jo ikviens, kas lūdz, dabū, un, kas meklē, atrod, un tam, kas klaudzina, taps atvērts. (Mt.7)
 
Kad ieejat Dieva troņa zālē
10. “Tomēr viņas neuzticīgā māsa Jūda nav pie Manis atgriezusies no visas sirds, bet tikai liekuļodama!" saka Tas Kungs. (Jer.3)
 5. Un, kad jūs Dievu lūdzat, nedarait tā kā liekuļi, jo tie mēdz sinagogās un ielu stūros stāvēdami Dievu lūgt, lai ļaudīm rādītos. Patiesi Es jums saku: tiem jau ir sava alga. (Mt.6)
7. Jūs liekuļi! Jesaja ir pareizi par jums pravietojis, sacīdams:
8. šī tauta godā Mani ar savām lūpām, bet viņu sirds ir tālu nost no Manis. (Mt.15)
14. Vai jums, rakstu mācītāji un farizeji, jūs liekuļi! Jo jūs aprijat atraitņu namus un liekuļojat ar garām lūgšanām; tāpēc jūs saņemsit ļoti smagu sodu. (Mt.23)
– Miesai patīk aplausi un komplimenti – tā nevar tikt pārveidota un darīta svēta. Dievs neuzklausa liekuļa lūgšanas. Tēvs “redz slepenībā” – intereses trūkumu jūsos. “Aizslēdziet durvis” – lai tās nav atvērtas izklaidībai. Lūdzot ir nepieciešams koncentrēties. Kad ieejat Dieva troņa zālē, lai tur atrodaties tikai jūs un Tēvs.
 
Meklējiet Dievu bez mitēšanās!
13. Kad jūs Mani meklēsit, jūs Mani atradīsit. Ja jūs no visas sirds Mani meklēsit,
14. Es būšu atrodams, tā saka Tas Kungs. (Jer.29)
27. Pazemīgie ēdīs un būs paēduši, un, kas To Kungu meklē, tie Viņu slavēs. (Ps.22)
11. Jauniem lauvām jācieš trūkums un bads, bet, kas To Kungu meklē, tiem netrūkst nekāda labuma. (Ps.34)
13. Tādēļ tā saka Dievs Tas Kungs: "Redzi, Mani kalpi ēdīs, bet jūs būsit izsalkuši; redzi, Mani kalpi dzers, bet jūs būsit izslāpuši; redzi, Mani kalpi priecāsies, bet jūs stāvēsit nokaunējušies!
14. Redzi, Mani kalpi gavilēs savā sirdspriekā, bet jūs brēksit sirdēstos un vaimanāsit izmisumā!” (Jes.65)
33. Skatieties, jūs pazemīgie, un priecājieties, jūs Dieva meklētāji! Lai atspirgst jūsu sirds. (Ps.69)
11. Meklējiet To Kungu un Viņa spēku, meklējiet Viņa vaigu bez mitēšanās! (1.Lku16)
16. Esiet priecīgi vienumēr,
17. lūdziet bez mitēšanās Dievu.
18. Par visu esiet pateicīgi! Jo tāda ir Dieva griba Kristū Jēzū attiecībā uz jums. (1.Tes.5)
Kad Viņam izkratām savu sirdi, mēs Dievam atdodam visu, kas mūs satrauc un apgrūtina. Lūgšanu kambara spēks mums dod varu pār visām neveiksmēm un nesakārtotību ģimenē, darbā, baznīcā. Mūsos ienāk prieks, miers un pateicība.
Vai var būt lielāka “atmaksa”  mūsu pieliktajām pūlēm?
 
Izmantota grāmata: Deivids Vilkersons. Vēstījumi.1.- Ogrē, 1995