KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Ieejiet pārpilnības zemē

2003
sastādīja M.D.

IEEJIET PĀRPILNĪBAS ZEMĒ
Dž.Maieres izvēlētas Rakstu vietas ar  M.D. ievadu

Ievads
Ieiet apsolītajā zemē – ko tas nozīmē šodienas kristiešiem? Daudziem šķiet, ka tas nevar notikt, dzīvojot uz šīs grēcīgās zemes, kur valda mantas kults, miesas kārības un tamlīdzīgas Rakstos nosodītas lietas. Gadās, ka, baidoties pārkāpt Dieva likumu, atsakāmies no Dieva svētībām – visām tām labajām dāvanām, kuras debesu Tēvs vēlas bagātīgi izbērt pār saviem bērniem.
Aiz bailēm iekrist “labklājības teoloģijas” valgos izvēlamies dzīvot materiālā trūcīgumā (sakām: pieticība, bet ja nu pārpratums?), slimībās un ciešanās (sakām: krusts jānes, bet ja nu vienkārši Dievam par godu un sev par svētību jāatsakās no grēka?). Domājam: tas nozīmē, ka dzenamies vispirms pēc Dieva valstības, taču šeit apstājoties patiesībā lepni atsakāmies no visa tā, ko Viņš apsolījis saviem uzticīgajiem sekotājiem “piemest” (kur teikts, ka tikai pēc nāves?).
Vienpusīgas domāšanas rezultātā svētdienas rītā priecīgu un pateicībā Dievu slavējošu bērnu vietā mūsu Kungs savā namā sagaida tikai rūpju nomāktu, pārgurušu kurnētāju kori. Vai gan tā pagodinām savu Radītāju, debesu un zemes Valdnieku – mūsu mīlošo Tēvu?
Padomāsim par to, pārlasot Džoisas Maieres izvēlētās Rakstu vietas. (M.D.)

Lai tava mute nepamet šo bauslības grāmatu, bet apdomā dienām un naktīm, ka tu vari turēt visu, kas tur ir rakstīts, TAD tavi ceļi tev labi izdosies un tad tev laimēsies. (Joz.1:8)

Un Īzāks sēja tanī zemē un saņēma simtkārtīgu ražu, jo tas Kungs viņu bija svētījis.
Tā šis vīrs kļuva bagāts un augdams auga bagātībā, līdz kamēr kļuva ļoti bagāts.
Viņam piederēja sīklopu ganāmpulki un liellopu ganāmpulki un liels pulks kalpu, tā ka filistieši to apskauda. (1.M.26:12-14)

“Un Es celšu derību starp sevi un tevi, un Es tevi vairodams vairošu.” (Ābrāmam – 1.M.17:2)

Redzi, es šodien lieku tavā priekšā dzīvību un labumu, nāvi un ļaunumu.
Es tev šodien PAVĒLU to Kungu, savu Dievu, mīlēt un staigāt Viņa ceļus, turēt Viņa baušļus, Viņa likumus un Viņa tiesas, ka tu dzīvotu un vairotos, un tas Kungs, tavs Dievs, tevi svētītu tanī zemē, uz kuru tu dodies, lai to iemantotu. (5.M.30:15-16)

Jo saule un vairogs ir tas Kungs, mūsu Dievs, Viņš dod žēlastību un godu. Tas Kungs neliedz nekādu labumu tiem, kas nenoziedzībā staigā. (Ps.84:12)

Svētīts tu būsi ieiedams, un svētīts tu būsi iziedams.
Un tas Kungs pavēlēs svētībai, ka tā būs tavās klētīs un pie visa, pie kā tu liksi savu roku, un Viņš tevi svētīs tanī zemē, ko tas Kungs, tavs Dievs, tev dos.
Un tas Kungs tevi pārpilnībā vairos tavā miesas auglī, tavā lopu auglī un tavā zemes auglī, ko tas Kungs, tavs Dievs, bija ar zvērestu apsolījis taviem tēviem tev dot.
Un tas Kungs tev atvērs savu labumu krātuvi, debesis, lai dotu savā laikā lietu tavai zemei un svētītu visu tavu roku darbu, un tu aizdosi daudzām tautām, bet pats neaizņemsies. Un tas Kungs tevi noliks par galvu, bet ne par asti, un tu būsi arvien augšā un nekad lejā, JA tu klausīsi tā Kunga, sava Dieva, baušļiem, ko es tev šodien pavēlu turēt un pildīt. (5.M.28:6,8,11-13)

Ceri uz to Kungu un dari labu, paliec savā zemē un dzīvo ar godu. (Esi labs un dari labu citiem; tad šai zemē tu dzīvosi labklājībā un ēdīsi savu maizi drošībā. – Dzīvā Bībele, 1971, angļu val.) (Ps.37:3)

Dvēsele, kas bagātīgi svētī citus, taps stiprināta, un, kas bagātīgi veldzē citus, arī pats kļūs veldzēts. (Sal.pam.11:25)

Kas dod nabagam, tam nekā netrūks, bet, kas savas acis no nabaga novērš, dabūs dzirdēt daudz lāstu. (Sal.pam.28:27)

Ļauj savai maizei iet pār plašo jūru; pēc daudzām dienām tu to atkal atdabūsi. (Sal.māc.11:1)

Ak, Kungs, palīdzi! Ak, Kungs, lai labi izdodas! (Ps.118:25)

Bet lai gavilē un priecājas, kam patīk Mana taisnība, un saka vienmēr: “Liels ir tas Kungs, kam prieks par sava kalpa labklājību!” (Ps.35:27)

Bezdievīgais ņem uz parāda un neatdod, bet taisnais ir žēlsirdīgs un devīgs. (Ps.37:21)

Es biju jauns un kļuvu vecs, bet nekad es neredzēju taisno atstātu, nedz arī viņa bērnus lūdzam maizi. Viņš vienmēr iežēlojas un aizdod, un arī no viņa pēcnācēju cilts nāk svētība. (Ps.37:25-26)

Tā Kunga svētība dara cilvēku bagātu bez sevišķām viņa paša pūlēm. (Sal.pam.10:22)

Bet tā ir, kā rakstīts: ko acs nav redzējusi un auss nav dzirdējusi un kas neviena cilvēka sirdī nav nācis, to Dievs ir sagatavojis tiem, kas Viņu mīl. (1.Kor.2:9)

Svētīgs tas cilvēks, kas neseko bezdievīgo padomam, nedz staigā grēcinieku ceļus, nedz arī sēž paļātāju pulkā, bet kam prāts saistās pie tā Kunga baušļiem un kas dienām un naktīm domā par Viņa bauslību. Tāds ir līdzīgs kokam, kas stādīts pie ūdens upēm, kas savus augļus nes pareizā laikā un kam lapas nesavīst. Viss, ko viņš dara, tam labi izdodas. (Ps.1:1-3)

DOD godu tam Kungam arī no savas mantas un piešķir Viņam visu savu ienākumu pirmajus, tad pildīsies tavi šķūņi ar pilnību, un tavas vīna spiedes plūdīs pār malām pāri. (Sal.pam.3:9-10)

JA jūs būsit Man padevīgi un paklausīgi, tad jūs baudīsit zemes svētību. (Jes.1:19)

Bet Viņam, kas, darbodamies mūsos ar savu brīnišķo varu (spēku), spēj darīt daudz vairāk par visu, ko lūdzam vai saprotam, lai ir gods draudzē un Kristū Jēzū uz audžu audzēm mūžu mūžos. (Ef.3:20-21)

DODIET, tad jums taps dots: pilnu, saspaidītu, sakratītu un pārpārim ejošu mēru jums iedod jūsu klēpī; jo ar to mēru, ar ko jūs mērojat, jums atmēros. (Lk.6:38)

Mans Dievs apmierinās katru jūsu vajadzību pēc savas godības pilnās bagātības Kristū Jēzū. (Fil.4:19)

Bet TĀ KĀ jūs esat sekmēm bagāti visās lietās: ticībā, vārdā, atziņā, visādos centienos un savā mīlestībā uz mums, tad esiet bagāti arī šinī labdarības lietā. (2.Kor.8:7)

Bet to es saku: kas sīksti sēj, tas arī sīksti pļaus; un, kas sēj uz svētību, tas arī pļaus uz svētību. Ikviens lai dara, kā tas savā sirdī apņēmies, ne smagu sirdi vai piespiests; jo priecīgu devēju Dievs mīl. Dievs var jums bagātīgi dot visādu žēlastību, ka jums arvienu ir pilnīga iztikšana un vēl pietiekoši paliek pāri labiem darbiem.
Tā kā ir rakstīts: Viņš ir izbēris un nabagiem devis, Viņa taisnība paliek mūžīgi. Bet, kas dod sēklu sējējam un maizi ēdējam, tas arī dos un vairos jūsu sēju un liks pieaugt jūsu taisnības augļiem; tad jūs būsit bagāti visās lietās katram labam darbam, un tā mēs panāksim, ka Dievam tiks dota pateicība. (2.Kor.9:6-11)

Bet dzenieties PAPRIEKŠ pēc Dieva valstības un pēc Viņa taisnības, tad jums visas šīs lietas taps piemestas. (Mt.6:34)

Jo jūs zināt mūsu Kunga Jēzus Kristus žēlastību, ka Viņš, bagāts būdams, ir tapis nabags jūsu dēļ, lai Viņa nabadzība kļūtu jums par bagātību. (2.Kor.8:9)

Mīļais, es tev novēlu visās lietās tādu labklājību un veselību, kāda jau ir tavai dvēselei. (3.Jņ.1:2)

Es – Es to pasludināju, Es arī aicināju viņu; Es pavēlēju viņam nākt, un viņa ceļš tam labi izdosies... Tā saka tas Kungs, tavs Pestītājs, Israēla Svētais: “Es, tas Kungs, tavs Dievs, mācu tev to, kas tev par svētību, un vedu tevi pa to ceļu, pa kuru tev jāstaigā. (Jes.48:15,17)

Zeme ir devusi savus augļus; mūs svētīdams ir svētījis tas Kungs, mūsu Dievs. (Ps.67:7)

Bet piemini to Kungu, savu Dievu, ka Viņš ir tas, kas dod tev spēku iemantot bagātību, lai apstiprinātu savu derību, ko Viņš ar zvērestu bija apsolījis taviem tēviem, kā tas šodien ir. (5.M.8:18)

Tu klāj man galdu, maniem ienaidniekiem redzot, Tu svaidi ar eļļu manu galvu, mans kauss ir piepildīts pilns līdz malai. Tiešām labums un žēlastība mani pavadīs visu manu mūžu, un es palikšu tā Kunga namā vienumēr. (Ps.23:5-6)

Bet atnesiet katrs savu desmito tiesu pilnā vērtībā Manā klētī tā, lai arī Manā mājā būtu barība, un pārbaudiet tad Mani šai ziņā, vai Es arī neatvēršu debesu logus un nelikšu svētībai pa tiem pārpilnībā nolīt pār jums!
Un Es padzīšu, jums palīdzēdams, rijīgo postītāja kukaini no jūsu labības laukiem, lai viņš tos neizposta un lai koks jūsu vīna dārzā jums nebūtu neauglīgs, saka tas Kungs Cebaots, lai arī visas tautas jūs daudzinātu par svētlaimīgiem, jo jums pašiem būs lielu labumu un augstas cieņas pilnai zemei būt, saka tas Kungs Cebaots. (Mal.3:10-12)

Un tas Kungs, tavs Dievs, tevi bagātīgi svētīs ikvienā tavā roku darbā, tava klēpja augļus, tavu liellopu augļus un tavas zemes augļus, jo tas Kungs atkal priecāsies par tevi tavā labumā, tāpat kā Viņš priecājās par taviem tēviem. (5.M.30:9)

Zaglis nāk vienīgi, lai zagtu, nokautu un nomaitātu. Es esmu nācis, lai tiem būtu dzīvība un pārpilnība. (Jņ.10:10)

Tā Kunga acis vēro taisnos, un Viņa ausis uzklausa viņu palīdzības saucienus. (Ps.34:16)

Tie savas dienas vada brangi pārtikuši… (Īj.21:13)

Turība un bagātība būs viņa namā, viņa taisnība paliek mūžīgi. (Ps.112:3)

…taisnajam tiks atlīdzināts ar labu (angl: taisnā alga būs labklājība). (Sal.pam.13:21)

(Dievs zvērēja Ābrahāmam) sacīdams: tiešām, svētīdams Es tevi svētīšu un vairodams vairošu. (Ebr.6:14; 1.M.22:16-17)

Bet bez ticības nevar patikt. Jo tam, kas pie Dieva griežas, nākas ticēt, ka Viņš ir un ka Viņš tiem, kas Viņu meklē, atmaksā. (Ebr.11:6)


Džoisa Maiere:
Kad esi iesējis, sagaidi svētības un runā par to. Biežāk apliecini:
-         Es saņemu svētības un dodu svētības citiem.
-         Manu roku darbs ir svētīts.
-         Es esmu svētīts ieejot un izejot.
-         Es piedzīvoju svētības visur, kur vien eju.
-         Dievs mani pavairo (dod pieaugumu).
-         Es vispirms meklēju Dieva valstību, un Dievs visu nepieciešamo man piemet.
-         Man patīk dot.
-         Man vienmēr pietiek sēklas sēšanai un maizes ēšanai.
-         Mans kauss ir pilns līdz malai.
-         Labums un žēlastība mani pavada visās mūža dienās.
-         Man vienmēr ir vairāk kā pietiekoši.
Kad jūsu gars, prāts un mute ir saskaņā ar Dievu, jūs esat neuzvarami. Nekad neiznīciniet to, ko iesējāt! Katra raža dod sēklu jaunai sējai un maizi ēšanai. Turpiniet sēt, un viena pļauja pastāvīgi nomainīs otru. Tā “visi pakalni būs auglīgi un tos klās augļu pārpilnība” (skat. Am.9:13).