KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Tēvs uzrunā

2007
citātus atlasīja M.D.
TĒVS UZRUNĀ
no Leandrs Lašansa grāmatas
"Manu izredzēto laimei" Jēzus
Garīgas sarunas.- Dzīvības Straumes, 2006


Mans mīļais bērns. Es tev nelūdzu neko citu, kā vien palikt un klausīties Manī. Uzticies Man. Es vadīšu ikkatru tavu soli. Tev jādodas uz priekšu tīrā ticībā, neredzot un nesaprotot, kurp tevi vadu. Tev tikai jāļauj sevi vadīt.

Tev tikai jāļauj sevi vadīt. Es neprasu no tevis daudz. Kāpēc tev tas šķiet grūti? Allaž tava galva, tavs prāts grib visu zināt un saprast. Taču Es esmu pie tavas sirds.
Šajā ziņā tu esi kā mazs bērns, kurš mācās staigāt. Tev jāsper pirmie soļi ticībā.

Tu zini: Es, kurš esmu pilnīgs, vēlos arī tevi darīt pilnīgu, un, tā kā tu pats šajā ziņā ne nieka nespēj, tev tikai jāļauj rīkoties Man un jāatkārto Man sacītie “jā”. Aizvien “jā”, neredzot un nesaprotot. Tikai vēlāk tev būs ļauts redzēt un saprast paveikto.

Mana Mīlestība uz tevi ir neierobežota. Tev jānokāpj savas būtības dziļumos – tieši tur Es uzturos. Vai tu gribi vienmēr palikt Manā klātbūtnē? Tagad tu to vari, jo zini, kur Es esmu. Es allaž esmu ar tevi; tev nav jāmeklē Mani citur.

Mans Mīlestības bērns, Es vienmēr esmu ar tevi. Es nekad tevi neatstāju. Tu esi vērtīgs Manās acīs. Es rūpējos par tevi. Arī par taviem darbiem. Rūpējos par tiem, kurus tu nes savā sirdī un esi uzticējis Man. Manai Mīlestībai uz tevi nav robežu.

Nāc Manos apskāvienos, Mans maziņais. Es gribu tevi vēl ciešāk piekļaut pie Savas sirds. Tāpat kā zelts jāšķīstī kausējamās krāsns ugunī, arī tavai sirdij jātiek šķīstītai Manas Mīlestības ugunī. Man patīk redzēt tevi paklausīgu.

Man patīk redzēt tevi paklausīgu. Šī paklausība tev aiztaupa daudz ciešanu un ļauj Man rīkoties ātrāk, bez liekām cīņām. Manai Mīlestībai uz tevi nav robežu, to neaizmirsti nekad. Es tevi mīlu, Mans maziņais.

Nebīsties, Es pazīstu tavu vājumu. Pazīstu arī tavu vēlēšanos būt Man uzticīgam. Mana žēlastība tevi vienmēr atbalstīs. Es allaž būšu tev līdzās, kaut arī tu Mani neredzi un nejūti. Es vienmēr būšu pie tevis. Tevi balstīs Mana Mīlestība.

Jo mazāks tu kļūsti, jo vairāk Mana Mīlestība plūdīs caur tevi pie citiem. Tev jāpiekrīt iet mazumā, lai visu vietu tevī ieņemtu Es. Sirdī pastāvīgi atzīsti savu nespēku, pat ja reizēm Es caur tevi daru brīnumus. Tavs pienākums ir tikai viens – dot Man savu “jā”.

Āmurs pats par sevi neiedzen nevienu naglu. Tu esi kā šāds āmurs – ja Es tevi nelietoju, tu nekā nevari izdarīt. Ja Es gribu tevi lietot, tad tikai aiz Mīlestības pārpilnības uz tevi un visiem maniem zemes bērniem.

Kā Es tevi mīlu! Ļauj sevi mīlēt, ļauj Manai Mīlestībai tevi pieradināt. Tā dēļ tu esi radīts. Tieši tas nozīmē atgriešanos – atgriezties pie savas radīšanas pirmsākumiem. Mans maziņais, Es tevi mīlu.

Lai Es varētu brīvi darboties tevī, ap tevi un caur tevi, ir vajadzīga tava paklausība, lai tu paliktu viegli veidojams un nemitīgi pateiktos kā bēdās un grūtībās, tā priekos un slavas mirkļos. Es nevēlos neko citu kā vien to, lai tu pilnībā piederi Man.

Tāpat kā ziedam jāpaliek pie sava zara vai stiebra, tā arī tev jāpaliek cieši vienotam ar Mani, savu Dievu, lai tu uzplauktu un veiktu savu uzdevumu. Vai pūš vējš, vai līst lietus, vai saule spīd – ziedam vissvarīgāk ir palikt pie sava stiebra.

Ir vajadzīgs laiks, lai noaustu stipru saiti starp mums. Tieši šī saite ir stiebrs, kas nes ziedu un dod tam iespēju pretoties vējam un vētrām, kam turklāt līdzi nāk ļoti spēcīgas lietavas. Mans maziņais, nesteidzies, ļauj sevi piepildīt.

Visā, ko tu šobrīd piedzīvo, turpini Man sacīt “jā”, lai notiktu Mana griba, ne tavējā. Tavas ciešanas nāk no tā, ka tev patīk kalt pašam savus plānus un gādāt par to īstenošanu… Uzticies Man, neredzēdams un nezinādams, kurp tevi vedu.

Mans maziņais, kā Man patīk tevi piepildīt! Tā kā pilnībā respektēju tavu brīvību, tad gaidīju, kad tu Man atļausi brīvi rīkoties. Gribu, lai tava dvēsele kļūst balta kā sniegs, bez mazākā traipiņa, un tavas domas allaž un visur būtu saskaņotas ar Manējām.

Jaunā Baznīca Man jāceļ, par pamatu ņemot sirdis. Lai šī Baznīca būtu šķīsta, Man vajadzīgas šķīstas sirdis, jo tā nevar būt nedz skaistāka, nedz šķīstāka par sirdīm, no kurām tā sastāv. Tas ir steidzami, Man vajag labi daudz šķīstu siržu.

Mans bērns, nebīsties, tu esi atradis žēlastību Manās acīs. Es vienmēr esmu ar tevi. Vai gribi kļūt Man aizvien tīkamāks? Paliec aizvien mazāks, nokāp savas būtības dziļumos, tieši tur mītu Es. Tieši tur mājo visi tikumi, ko esmu tevī ielicis Kristībā.

Domā allaž par Manu Mīlestību uz tevi, tas palīdzēs stiprināt saiti, kas mūs vieno. Atkārto Man savus “jā” gan tad, kad jūties laimīgs, gan tad, kad esi nelaimīgs. Tieši ar šo “jā” palīdzību Es varu saglabāt tevī laimes un miera izjūtu, lai kas notiek apkārt.

Pirms spēju tevi kā nākas lietot, Man vēl jāpabeidz tevi veidot. Zeltam jāiet caur uguni, lai to varētu pareizi apstrādāt, bet tevi es apstrādāju Savas Mīlestības ugunī. Tieši to Es šobrīd daru. Atkārtodams Man savus “jā”, tu ļaujies apstrādei.

Īstajā brīdī Es tev pateikšu, kas jādara; uzticies Man, Es esmu tavs Dievs. Es neatklāju Savu plānu, bet rīkojos, kad pienācis laiks. Zinu, tev patiktu, ka Es jau iepriekš pateiktu, ko darīšu; taču Es esmu tagadnes, pagātnes un nākotnes Dievs.

Bez Manis jūs nekā nevarat darīt. Es esmu Miera, Prieka un Mīlestības avots. Būtiskākais tavā dzīvē šobrīd ir tas, ka tu ļauj sevi mīlēt. Nesteidzies, lai izbaudītu Manu Mīlestību un ļautu Mīlestībai tevi pārveidot. Tu Man esi vajadzīgs.

Mana Mīlestība uz tevi ir tik liela, ka Es tev nespēju nekā atsacīt. Pirms vēl tu raidi Man  kādu lūgumu, Es jau esmu sadzirdējis tavas sirds vēlmi. Es to padaru par Savējo un dāvāju Tēvam, tavam Tēvam, mūsu Tēvam, un Viņš to saņem Savā Mīlestībā.

Jo vairāk ieiesi slavēšanā, jo vairāk būsi Mūsu rīcības un Mūsu Mīlestības liecinieks. Un tas tevi vēl jo vairāk pamudinās slavēt, tu atradīsi aizvien skaistākus iemeslus sajūsmai. Tā tu jau šīs dzīves laikā ieiesi mūžīgajā svētlaimē.

Dzīvojiet jau tagad gavilēs – tas ir patiesais avots, kas spēj jūs veldzēt un dāvāt jums spēku mierīgi panest pārbaudījumus, kas jau sākušies. Mana Mīlestība ir spēcīgāka par visu, lai ko traumējošu jūs piedzīvotu. Pasteidzieties pilnībā patverties tajā.

Mans maziņais, kā Es tevi mīlu, redzot pavisam mazu un klausāmies Manī. Tieši šajā mirklī varu tevi piepildīt ar Savām žēlastībām un svētībām. Šis ir tev labvēlīgs laiks, lai tava sirds varētu pārveidoties, laiks, kad tu kļūsti Mīlestība.

Uzklausi labi, ko tev sacīšu: tev kļūstot par Mīlestību, pār tavu būtni valda Mīlestība, un tu sāc pildīt savu patieso Dieva bērna misiju. Tu kļūsti par Mīlestības kanālu, proti, caur tevi plūst Mīlestība, lai neredzamā veidā sasniegtu dvēseles, kuras iet pazušanā.

Turpini Man atkārtot savus “jā” vismazākajos sīkumos. Atzīsti, ka pats par sevi tu nespēj nekā. Tikai Mīlestība spēj visu, un Mīlestība ir arī tevi satvērusi tur, kur tu biji, tāpat kā tā satvēra Dāvidu, kad viņš vēl staigāja pakaļ savam ganāmpulkam…

Pateicies Mīlestībai, jo Mīlestība tevi mīl, un tu kļūsti Mīlestība. Ļauj sevi piepildīt, un tieši šajā mirklī tu Man esi visnoderīgākais. Necenties saprast, tici, tikai tici un ļauj sevi mīlēt. Manai mīlestībai uz tevi nav robežu.

Tevi šķīstīt var tikai Mana Mīlestība. Es pazīstu tavas grūtības, vājības, ciešanas; atdod tās Man, tiklīdz izjūti. Tas ir pamatnoteikums, lai Es varētu darboties tevī un caur tevi. Es degu vēlmē vēl vairāk atklāties tevī un visu Manu zemes bērnu sirdīs.

Mans maziņais, jo vairāk tu piekrīti būt mazs, jo vairāk tevī var ienākt Mīlestība. Mīlestība spēj visu mainīt, visu pārvērst. Mīlestība ir vislielākais spēks pasaulē. Diemžēl tikai nedaudzi cilvēki ļauj Mīlestībai pār sevi valdīt.

Mans bērns, Es skrienu tev pretī, lai steigtos palīgā. Es ņemu tevi savās rokās; ļauj sev atpūsties pie Manas sirds. Saki vēlreiz, ka Mani mīli. Tava vajadzība pirmām kārtām ir justies mīlētam. Es esmu Mīlestības avots.

Mēs visi kopā ieejam jaunā zemē, jaunā Baznīcā, kopā ar jauniem ļaudīm, kuriem ir jaunas, Mīlestības pastāvīgi atjaunotas sirdis. Tava sirds un tavējo sirdis šodien ir spējīgākas mīlēt vairāk nekā vakar, un rīt tās būs vēl spējīgākas nekā šodien.