KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Mums dāvāts Kristū

Bībeles un kristīgās literatūras studija P
Septembris 2018
 
Pateicoties Dieva žēlastībai
1. Tad nu mums, ticībā taisnotiem, ir miers ar Dievu caur mūsu Kungu Jēzu Kristu. (Rom.5 – Es esmu Kristū attaisnots, man ir piedots un es esmu taisns)
1. Ko lai nu sakām? Vai paliksim grēkā, lai vairojas žēlastība? Nekādā ziņā ne!
2. Kā lai mēs, kas grēkam esam miruši, vēl dzīvojam tajā?
3. Jeb vai jums nav zināms, ka mēs visi, kas Jēzus Kristus Vārdā esam kristīti, esam iegremdēti Viņa nāvē?
4. Jo mēs līdz ar Viņu kristībā esam aprakti nāvē, lai, tāpat kā Kristus Sava Tēva godības spēkā uzcelts no mirušiem, arī mēs dzīvotu atjaunotā dzīvē.
5. Jo, ja mēs Viņam esam kļuvuši līdzīgi nāvē, mēs būsim tādi arī augšāmcelšanā.
6. Jo mēs saprotam, ka mūsu vecais cilvēks ticis līdzi krustā sists, lai tiktu iznīcināta grēkam pakļautā miesa un lai mēs vairs nekalpotu grēkam. (Rom.6)
Ar Kristu esmu nomiris grēka varai manā dzīvē
1. Tad nu tiem, kas ir Kristū Jēzū, vairs nav nekādas pazudināšanas. (Rom.8)
Man vairs nav nekādas pazudināšanas
30. Pateicoties Viņam, esat jūs vienībā ar Kristu Jēzu, kas mums kļuvis par Dieva gudrību, par taisnību, par dzīves svētumu un pestīšanu. (1.Kor.1)
Dievs mani ir savienojis ar Kristu
12. Bet mēs neesam dabūjuši pasaules garu, bet to Garu, kas nāk no Dieva, lai saprastu, ko Dievs mums dāvājis. (1.Kor.2 – Esmu saņēmis Dieva Garu)
16. Jo kas ir atzinis Tā Kunga prātu, lai Viņam varētu dot padomu? Bet mums ir Kristus prāts. (1.Kor.2 – Man ir dots Kristus prāts)
 
Es esmu dārgi atpirkts
19. Jeb vai jūs nezināt, ka jūsu miesa ir Svētā Gara mājoklis, kas ir jūsos un ko jūs esat saņēmuši no Dieva, un ka jūs nepiederat sev pašiem?
20. Jo jūs esat dārgi atpirkti. Tad nu pagodiniet Dievu ar savu miesu! (1.Kor.6)
Esmu dārgi atpirkts un nepiederu sev, bet Dievam
21. Bet tas, kas stiprina mūs un jūs Kristū un kas mūs ir svaidījis, ir Dievs. (2.Kor.1)
Dievs mani iecēlis un svaidījis Kristū
13. Viņā arī jūs esat dzirdējuši patiesības vārdu, savas pestīšanas evaņģēliju, un, Viņam ticēdami, esat saņēmuši Svētā Gara zīmogu pēc apsolījuma,
14. kas ir mūsu gaidāmā mantojuma ķīla, līdz reiz iegūsim pestīšanas pilnību par slavu Viņa varenībai. (Ef.1 – apzīmogojis, devis Svēto Garu kā ķīlu mantojumam)
14. Jo Kristus mīlestība mūs vada, kad tā spriežam:
15. tā kā viens ir miris par visiem, tātad visi ir miruši. Un Viņš mira par visiem, lai tie, kas dzīvo, nedzīvo vairs sev pašiem, bet Tam, kas par viņiem miris un uzmodināts. (2.Kor.5 – Es esmu nomiris un nedzīvoju vairs sev, bet Kristum)
21. To, kas grēka nepazina, Viņš mūsu labā ir darījis par grēku, lai mēs Viņā kļūtu Dieva taisnība. (2.Kor.5 – Es esmu taisnots)
20. Līdz ar Kristu esmu krustā sists, bet nu nedzīvoju es, bet manī dzīvo Kristus; bet, cik es tagad dzīvoju miesā, es dzīvoju ticībā uz Dieva Dēlu, kas mani ir mīlējis un nodevies par mani. (Gal.2)
Līdz ar Kristu esmu krustā sists un tagad es dzīvoju Kristus dzīvi
 
Esmu saņēmis garīgu svētību
3. Lai slavēts mūsu Kunga Jēzus Kristus Dievs un Tēvs, kas mūs Kristū ir svētījis ar visāda veida garīgu svētību debesīs. (Ef.1 – Esmu svētīts ar dažādu garīgu svētību)
4. Viņā Tas mūs pirms pasaules radīšanas izredzējis, lai mēs būtu svēti un nevainojami Viņa priekšā mīlestībā. (Ef.1 – izredzēts būt svēts un bez vainas)
5. Pēc Savas gribas labā nodoma Viņš jau iepriekš nolēmis, ka mums būs Viņa bērniem būt caur Jēzu Kristu. (Ef.1 – pieņemts par Dieva bērnu)
5. Arī mūs, kas savos pārkāpumos bijām miruši, darījis dzīvus līdz ar Kristu: žēlastībā jūs esat izglābti! (Ef.2 – Man grēki žēlastībā piedoti, ar Kristu esmu darīts dzīvs)
6. Viņš iekš Kristus Jēzus un līdz ar Viņu mūs ir uzmodinājis un paaugstinājis debesīs. (Ef.2 – Esmu uzmodināts un ar Kristu paaugstināts debesīs)
18. Jo caur Viņu gan mums, gan viņiem ir dota pieeja pie Tēva vienā Garā. (Ef.2)
Man Svētajā Garā ir tieša pieeja pie Dieva
12. Mums, kas Viņam ticam, dota iespēja tuvoties Dievam bez bailēm un ar paļāvību. (Ef.3 – Es varu ar paļāvību droši tuvoties Dievam)
13. Viņš mūs ir izrāvis no tumsības varas un pārcēlis Sava mīļā Dēla valstībā,
Esmu izrauts no sātana valstības un pārcelts Dieva valstībā
14. kurā mums dota pestīšana, grēku piedošana. (Kol.1)
Visi mani grēki ir piedoti, dzēsts mans parādu raksts
27. Viņiem Dievs gribējis darīt zināmu, cik varen liela ir šī noslēpuma godība pagānu starpā, proti, Kristus jūsos, apskaidrošanas cerība. (Kol.1 – Manī mājo pats Kristus)
 
Līdz ar Kristu miris un uzcelts
7. (Dzīvojiet Viņā,) sakņodamies Viņā, augdami Viņā, stipri kļūdami ticībā, kurā esat mācīti, pāri plūzdami savā pateicībā! (Kol.2)
Es esmu stingri iesakņots Kristū un tieku uzcelts Viņā
11. Viņā jūs arī esat apgraizīti, ne cilvēku rokām, bet Kristū apgraizīti, un tā tikuši vaļā no savas grēcīgās dabas. (Kol.2 – Esmu garīgi apgraizīts)
10. Un Viņā arī jūs esat kļuvuši pilnīgi, jo Viņš ir galva visām varām un spēkiem. (Kol.2 – Esmu pilnīgs Kristū)
12. Kristībā līdz ar Viņu aprakti un Viņā līdzi uzmodināti, ticēdami Dieva spēkam, kas Viņu uzmodinājis no miroņiem.
13. Jūs, kas bijāt miruši savos pārkāpumos un savā neapgraizīšanā, Viņš līdz ar to darījis dzīvus, piedodams mums mūsu pārkāpumus. (Kol.2)
Līdz ar Kristu esmu aprakts un uzcelts no nāves
1. Ja nu jūs ar Kristu esat augšāmcēlušies, tad tiecieties pēc tā, kas augšā, kur ir Kristus, kas paaugstināts pie Dieva labās rokas.
2. Savas domas vērsiet uz augšu, ne uz zemes lietām.
3. Jo jūs esat miruši, un jūsu dzīve līdz ar Kristu apslēpta Dievā.
4. Kad nu atspīdēs Kristus, jūsu dzīvība, tad arī jūs atspīdēsit līdz ar Viņu. (Kol.3)
Esmu nomiris un uzcelts; mana dzīve tagad ir Dievā, mana dzīvība ir Kristus
 
Drīkstu bez bailēm tuvoties Dievam
7. Jo Dievs nav mums devis bailības garu, bet spēka, mīlestības un savaldības garu. (2.Tim.1 – Man ir dots spēka, mīlestības un pašdisciplīnas gars)
9. Dievs ir izglābis mūs un aicinājis ar svētu aicinājumu, ne pēc mūsu darbiem, bet pēc Sava nodoma un žēlastības, kas mums dota Kristū Jēzū pirms mūžīgiem laikiem. (2.Tim.1 – Es esmu izglābts un aicināts ar svētu aicinājumu)
5. Viņš mūs izglāba, nevis taisnības darbu dēļ, ko mēs būtu darījuši, bet pēc Savas žēlsirdības, ar mazgāšanu atdzimšanai un atjaunošanos Svētajā Garā. (Tit.3)
11. Jo, kā Tas, kas svētī, tā arī tie, kas tiek svētīti, visi ir no viena; tāpēc Viņš nekaunas tos saukt par brāļiem. (Ebr.2 – Kungs nekaunas mani saukt par brāli)
16. Tāpēc pieiesim bez bailēm pie žēlastības troņa, lai saņemtu apžēlošanu un atrastu žēlastību, palīdzību īstā laikā. (Ebr.4)
Man ir tiesības bez bailēm tuvoties Dieva tronim, lai saņemtu palīdzību īstā laikā
4. Ar to Viņš mums ir dāvinājis ļoti lielus un dārgus apsolījumus, lai jums ar tiem būtu daļa pie dievišķas dabas, jums, kas esat izbēguši no tā posta, kas kārību dēļ ir pasaulē. (2.Pēt.1 – Dievs man devis dārgus apsolījumus un daļu pie dievišķas dabas)
 
Tu esi aicināts dzīvot ticībā
16. Es nekaunos Kristus evaņģēlija dēļ: tas ir Dieva spēks par pestīšanu ikvienam, kas tic, jūdam visupirms un arī grieķim.
17. Jo tajā atklājas Dieva taisnība no ticības uz ticību, kā rakstīts: no ticības taisnais dzīvos. (Rom.1)
35. Kas mūs šķirs no Kristus mīlestības? Vai ciešanas, izbailes, vajāšanas, bads, plikums, briesmas vai zobens?
38. Tāpēc es esmu pārliecināts, ka ne nāve, ne dzīvība, ne eņģeļi, ne varas, ne lietas esošās, ne nākamās, ne spēki,
39. ne augstumi, ne dziļumi, ne cita kāda radīta lieta mūs nevarēs šķirt no Dieva mīlestības, kas atklājusies Kristū Jēzū, mūsu Kungā! (Rom.8)
 
Tu esi aicināts dzīvot ticībā. Lai dzīvotu uzvarošu kristīgu dzīvi, tev ir jātic tam, kas tu esi. Vai ir cita iespēja? Protams! Sātans centīsies tevi pārliecināt, ka tu esi nederīgs, nepieņemams, ar grēku sasirdzis cilvēks, kam Dieva acīs nav nekādas vērtības. Vai tāds tu esi? Nē un vēlreiz nē!
Tu esi svētais, kuru Dievs ir pasludinājis par taisnotu. Bet, ticot sātana meliem, tu jutīsies sakauts un tava dzīve būs neauglīga. Tevi var atbrīvot vienīgi ticība Dieva patiesībai par tavu identitāti. (Nils T.Andersons)
 
Izmantota grāmata: Nils T.Andersons. Uzvara pār tumsu.- R., 2001. (3.nod.)