KRISTUS GAISMA vārdi, ar kuriem iesākas Lieldienu nakts dievkalpojums (un svecīšu ceļš pa baznīcas solu rindām); notikums mūsu dzīvē, gluži reāls, kaut miesīgām acīm neredzams – Gaismas ataušana (2.Kor.4:4,6) – kad žēlastība mūs pārceļ no tumsas brīnumainajā Dieva valstībā (Kol.1:13-14).

Īstenībā mēs nākam no Gaismas Tēva (Jēk.1:17), atzīstam to vai ne, tāpēc dzīvojam gaismas izslāpuši. Kad mūsos ir atspīdējis Tas, kas par Sevi teicis: Es esmu pasaules gaisma (Jņ.8:12), pamazām sākam atspīdēt arī mēs (Kol.3:4), ja vien izvēlamies Viņam sekot. Sekot – tas nozīmē meklēt, iepazīt un iemīlēt savu Kungu, visu mūžu būt Viņa māceklim, mācīties dzīvot kā Gaismas bērnam (Ef.5:8). Nozīmē pastāvīgi augt (Kol.2:6-7), nest Gaismas augļus (Ef.5:9-13) un palikt Gaismā (1.Jņ.2:9-10). Kristus spēkā, ne savējā, protams! Un vēl tas nozīmē Kristus Gaismu atstarot – būt par pasaules gaišumu (Mt.5:14-16).

Lai Dievs mūs uz to svētī, mīļais lasītāj! mara.druviete@inbox.lv [šajā blogā izmantots LBB Bībeles 1965. gada izdevuma revidētais teksts]

SATURS papildināts : 28.04.2021 Godini - pateicies , 26.04.2021 Nododies , 23.04.2021 Atzīsti Dievu , 21.04.2021 Palieciet , 19.04.2021 Esiet [pirmreizējās publikācijas no 2019. g.]

Jauna dzīve Kristū

Bībeles un kristīgās literatūras studija P
Aprīlis 2018
 
22. Jo, kā Ādamā visi mirst, tāpat arī Kristū visi tiks dzīvi darīti. (1.Kor.15)
Ko nozīmē būt garīgi dzīvam Kristū? Kad tu piedzimi no augšienes, tava dvēsele savienojās ar Dievu, kā tas bija ar Ādamu līdz grēkā krišanai. Tu kļuvi garīgi dzīvs un tavs vārds tika ierakstīts Jēra dzīvības grāmatā.
Tava jaunā būtība tev pieder jau tagad. Dieva bērns – jauna dzīve un jauna identitāte. Tu esi īpašs ne tā dēļ, ko pats esi izdarījis. Tas pilnībā ir Dieva nopelns. Jauna dzīve, apzinoties savu patieso identitāti. (Nils T.Andersons)
 
Es esmu nozīmīgs
13. Jūs esat zemes sāls; bet, ja sāls nederīga, ar ko tad sālīs? Tā neder vairs nekam, kā vien ārā izmetama un ļaudīm saminama.
14. Jūs esat pasaules gaišums; pilsēta, kas stāv kalnā, nevar būt apslēpta. (Mt.5)
 – Es esmu pasaules gaisma un zemes sāls
12. Bet, cik Viņu uzņēma, tiem Viņš deva varu kļūt par Dieva bērniem, tiem, kas tic Viņa Vārdam. (Jņ.1 – Es esmu Dieva bērns)
1. ES ESMU īstais vīnakoks, un Mans Tēvs ir dārza kopējs.
5. ES ESMU vīnakoks, jūs tie zari. Kas Manī paliek un Es viņā, tas nes daudz augļu, jo bez Manis jūs nenieka nespējat darīt. (Jņ.15)
 – Es esmu zars pie īstā vīna koka, Jēzus dzīvības kanāls
15. Es jūs vairs nesaucu par kalpiem, jo kalps nesaprot, ko viņa kungs dara; bet Es jūs esmu saucis par draugiem, tāpēc ka visu, ko Es esmu dzirdējis no Sava Tēva, Es jums esmu darījis zināmu. (Jņ.15 – Es esmu Jēzus Kristus draugs)
16. Ne jūs Mani esat izredzējuši, bet Es jūs esmu izredzējis un jūs nolicis, ka jūs ejat un nesat augļus un jūsu augļi paliek. (Jņ.15 – Es esmu Jēzus izredzēts nest augļus)
22. Bet tagad, kad jūs esat atsvabināti no grēka un esat kļuvuši par Dieva kalpiem, jūsu ieguvums ir svēttapšana un tās gals - mūžīga dzīvība. (Rom.6 – Dieva kalps)
 
Es esmu Dieva pieņemts
14. Jo visi, ko vada Dieva Gars, ir Dieva bērni.
15. Jo jūs neesat saņēmuši verdzības garu, lai atkal kristu bailēs, bet jūs esat saņēmuši dievbērnības Garu, kas mums liek saukt: Aba, Tēvs! (Rom.8 – Esmu Dieva bērns)
26. Jūs jau visi ticēdami uz Jēzu Kristu esat Dieva bērni. (Gal.3)
6. Bet, ka jūs esat bērni, to ir Dievs apliecinājis, sūtīdams Sava Dēla Garu jūsu sirdīs, kas sauc: Aba, Tēvs! (Gal.4 – Dievs ir mans garīgais Tēvs)
17. Ja nu esam bērni, tad arī mantinieki - Dieva mantinieki un Kristus līdzmantinieki; jo tiešām, ja līdz ar Viņu ciešam, mēs līdz ar Viņu tiksim arī apskaidroti. (Rom.8)
Es esmu Kristus līdzmantinieks
35. Kas mūs šķirs no Kristus mīlestības? Vai ciešanas, izbailes, vajāšanas, bads, plikums, briesmas vai zobens?
36. Gluži, kā ir rakstīts: Tevis dēļ mēs ciešam nāvi augu dienu, mēs tiekam turēti līdzīgi kaujamām avīm.
37. Nē, visās šinīs lietās mēs pārpārim paliekam uzvarētāji Tā spēkā, kas mūs mīlējis.
38. Tāpēc es esmu pārliecināts, ka ne nāve, ne dzīvība, ne eņģeļi, ne varas, ne lietas esošās, ne nākamās, ne spēki,
39. ne augstumi, ne dziļumi, ne cita kāda radīta lieta mūs nevarēs šķirt no Dieva mīlestības, kas atklājusies Kristū Jēzū, mūsu Kungā! (Rom.8)
 – Mani nekas nevar šķirt no Dieva mīlestības
 
Mana vieta Dieva saimē
16. Vai jūs nezināt, ka jūs esat Dieva nams un ka Dieva Gars jūsos mājo? (1.Kor.3)
Manī mājo Dieva Gars un dzīvība
19. Jeb vai jūs nezināt, ka jūsu miesa ir Svētā Gara mājoklis, kas ir jūsos un ko jūs esat saņēmuši no Dieva, un ka jūs nepiederat sev pašiem? (1.Kor.6)
Es esmu Dieva templis, Viņa mājvieta
17. Bet, kas turas pie Tā Kunga, ir viens gars ar Viņu. (1.Kor.6)
 – Savienots ar Kungu, es esmu viens gars ar Viņu
27. Jūs esat Kristus miesa un katrs par sevi locekļi. (1.Kor.12)
 – Es esmu Kristus Miesas loceklis
21. Bet tas, kas stiprina mūs un jūs Kristū un kas mūs ir svaidījis, ir Dievs;
22. Viņš mūs ir arī apzīmogojis un devis Gara ķīlu mūsu sirdīs. (2.Kor.1)
 – Dievs mani stiprina, ir svaidījis un apzīmogojis
17. Tādēļ, ja kas ir Kristū, tas ir jauns radījums; kas bijis, ir pagājis, redzi, viss ir tapis jauns. (2.Kor.5 – Es esmu jauns radījums)
18. Bet tas viss nāk no Dieva, kas mūs ir salīdzinājis ar Sevi caur Kristu un mums devis salīdzināšanas kalpošanu.
19. Jo Dievs bija Kristū un salīdzināja pasauli ar Sevi, tiem viņu grēkus nepielīdzinādams, un ir mūsu starpā licis salīdzināšanas vārdu. (2.Kor.5)
Esmu salīdzināts ar Dievu, man ir dota salīdzināšanas kalpošana
26. Jūs jau visi ticēdami uz Jēzu Kristu esat Dieva bērni.
28. Tur nav ne jūda, ne grieķa, nav ne kalpa, nedz svabadā, tur nav ne vīra, nedz sievas, jo jūs visi esat viens Kristū Jēzū. (Gal.3 – Dieva bērns un viens ar Kristu)
7. Tātad tu vairs neesi kalps, bet bērns, bet, ja bērns, tad arī caur Dievu mantinieks. (Gal.4 – Esmu Dieva bērns un mantinieks)
 
Mana debesu pilsonība
1. Pāvils, pēc Dieva prāta Jēzus Kristus apustulis, svētajiem un Kristū Jēzū ticīgajiem, kas ir Efezā. (Ef.1; sk.arī:1.Kor.1, Fil.1, Kol.1 – Es esmu svētais)
10. Jo mēs esam Viņa darbs, Kristū Jēzū radīti labiem darbiem, kurus Dievs iepriekš sagatavojis, lai mēs tajos dzīvotu. (Ef.2)
Esmu Dieva roku darbs; atdzimis Kristū, lai darītu Viņa darbu
19. Tātad jūs tagad vairs neesat svešinieki un piedzīvotāji, bet vienas valsts pilsoņi ar svētajiem un Dieva saime. (Ef.2 – vienas valsts pilsonis ar visu Dieva ģimeni)
20. Mūsu piederība ir debesīs, no kurienes mēs arī gaidām Pestītāju, Kungu Jēzu Kristu. (Fil.3 – Es esmu debesu pilsonis)
6. Viņš iekš Kristus Jēzus un līdz ar Viņu mūs ir uzmodinājis un paaugstinājis debesīs,
7. lai nākamajos laikmetos Kristū Jēzū mums parādītu Savas žēlastības un laipnības pāri plūstošo bagātību. (Ef.2 – jau tagad esmu paaugstināts debesīs)
3. Un jūsu dzīve līdz ar Kristu apslēpta Dievā. (Kol.3 – Es esmu apslēpts Dievā)
4. Kad nu atspīdēs Kristus, jūsu dzīvība, tad arī jūs atspīdēsit līdz ar Viņu. (Kol.3)
Es esmu Kristus dzīvības izpausme
12. Tad nu kā Dieva izredzētie, svētie un mīļotie, tērpieties sirsnīgā līdzjūtībā, laipnībā, pazemībā, lēnībā, pacietībā,
13. ka jūs cits citu panesat un cits citam piedodat. (Kol.3)
Dieva izredzēts, svēts un sirsnīgi mīlēts
5. Jo jūs visi esat gaismas bērni un dienas bērni. Mēs nepiederam ne naktij, ne tumsai. (1.Tes.5 – Es esmu gaismas, ne tumsas bērns)
 
Izredzēts Dieva īpašums
1. Tāpēc, svētie brāļi, debesu aicinājuma dalībnieki, ņemiet vērā Dieva sūtni un augsto priesteri Jēzu, ko mēs apliecinām. (Ebr.3 – debesu aicinājuma svēts dalībnieks)
14. Jo mēs esam tapuši Kristus līdzdalībnieki, ja tikai paļaušanos paturēsim no sākuma līdz galam stipru. (Ebr.3)
Kristus līdzdalībnieks, man ir daļa pie Viņa dzīvības
5. Un uzceliet no sevis pašiem kā dzīviem akmeņiem garīgu namu un topiet par svētu priesteru saimi, nesot garīgus upurus, kas Dievam ir patīkami, caur Jēzu Kristu. (1.Pēt.2 – Esmu dzīvs akmens, ko Dievs Kristū uzceļ par garīgu namu)
9. Bet jūs esat izredzēta cilts, ķēnišķīgi priesteri, svēta tauta, Dieva īpašums, lai jūs paustu Tā varenos darbus, kas jūs ir aicinājis no tumsas Savā brīnišķīgajā gaismā,
10. jūs, kas citkārt nebijāt tauta, bet tagad Dieva tauta, kas nebijāt apžēloti, bet tagad esat apžēloti. (1.Pēt.2 – Es esmu Dieva īpašums, no izredzētas cilts, svētas tautas)
11. Mīļotie, es jūs pamācu kā piedzīvotājus un svešiniekus atturēties no miesas kārībām, kas karo pret dvēseli. (1.Pēt.2)
Esmu svešinieks šajā pasaulē, kurā dzīvoju īsu brīdi
8. Esiet skaidrā prātā, esiet modrīgi! Jūsu pretinieks velns staigā apkārt kā lauva rūkdams un meklē, ko tas varētu aprīt. (1.Pēt.5 – Es esmu velna ienaidnieks)
 
Žēlastībā es esmu, kas es esmu
1. Redziet, kādu mīlestību Tēvs mums ir parādījis, ka tiekam saukti Dieva bērni, un mēs tādi arī esam. Pasaule mūs tāpēc neatzīst, ka tā Viņu nav atzinusi.
2. Mīļie, tagad mēs esam Dieva bērni, un vēl nav atklājies, kas mēs būsim. Mēs zinām, ka, kad tas atklāsies, mēs būsim Viņam līdzīgi, jo mēs redzēsim Viņu, kāds Viņš ir. (1.Jņ.3 – Kad Kristus atnāks, es būšu līdzīgs Viņam)
18. Mēs zinām, ka ikviens, kas no Dieva dzimis, negrēko, bet tas, kas no Dieva dzimis, pasargā sevi, un ļaunais neaizskar viņu. (1.Jņ.5)
Es esmu dzimis no Dieva, un velns nevar mani aizskart
14. Dievs sacīja uz Mozu: "ES ESMU, kas ES ESMU." Viņš sacīja: "Tā tev jārunā ar Israēla bērniem: ES ESMU - tas mani sūtījis pie jums." (2.M.3)
25. Tad tie sacīja Viņam: "Kas Tu tāds esi?" Jēzus viņiem sacīja: "Es esmu no iesākuma, kā jau esmu jums teicis.”
28. Tad Jēzus sacīja: "Kad jūs Cilvēka Dēlu būsit paaugstinājuši, tad jūs sapratīsit, ka Es Tas esmu un ka Es neko nedaru no Sevis, bet runāju, kā Tēvs Mani mācījis.”
58. Jēzus atbildēja viņiem: "Patiesi, patiesi Es jums saku: pirms Ābrahāms tapa, esmu Es." (Jņ.8 – Es neesmu varenais ES ESMU )
10. Bet no Dieva žēlastības es esmu, kas es esmu, un Viņa man dāvātā žēlastība nav bijusi veltīga, es esmu vairāk par viņiem visiem strādājis, tomēr ne es, bet Dieva žēlastība, kas ir ar mani. (1.Kor.15 – Bet no Dieva žēlastības es esmu, kas es esmu)
13. Es visu spēju Tā spēkā, kas mani dara stipru. (Fil.4)
 – Es visu spēju Kristū, kas mani dara stipru
 
Izmantota grāmata: Nils T.Andersons. Uzvara pār tumsu.- R., 2001. (2.nod.)